Чи готові німці брати зброю до рук і захищати Батьківщину? Неочікувані результати опитування

Німці сумніваються у здатності Збройних сил ФРН захистити країну

За результатами дослідження, проведеного виданням Focus, три чверті німців не вірять в обороноздатність Бундесверу. Лише 10% респондентів впевнені в здатності Збройних сил ФРН захистити країну. Близько 75% громадян Німеччини збережено або вкрай збережено оцінили потенціал бундесверу. А 15% не змогли визначитись з відповіддю.

Більшість громадян Німеччини підтримують збільшення фінансування Збройних сил. Понад 64% вважають, що ФРН повинна витрачати на оборону понад 2% ВВП. Лише 26% відкинули таку можливість. А 10% не визначилися.

Більшість німців не підтримують воєнну мобілізацію

Близько 68% опитаних підтримують готовність Німеччини до війни, згідно з висловлюваннями голови Міноборони ФРН Бориса Пісторіуса. Дана позиція найбільш підтримується жителями західної частини країни. На Заході 73% мешканців погодилися з тезою про готовність до конфлікту. У східних частинах підтримка становила лише 52%.

Проте, хоча більшість громадян не проти повернення загального призову, лише третина з них готова особисто долучитись до військових дій. Більшість (57%) відкидають можливість особистого залучення до війни.

Більшість німців проти постачання крилатих ракет Україні

За результатами опитування, понад 58% німців висловлюються проти постачання Україні далекобійних крилатих ракет Taurus. Лише 28% респондентів підтримують дану ініціативу, а 14% не мали визначеного відношення до питання.