Чи можливе закінчення війни без мобілізації? Відповідь ТЦК

Зображення символізує мирну дипломатію
Зображення символізує мирну дипломатію

Україна повинна постійно забезпечувати поповнення лав Збройних сил, оскільки без цього неможливо завершити війну. Про це заявив підполковник Андрій Мороз, який є т.в.о. заступника начальника Івано-Франківського обласного ТЦК та начальника сектору мобілізаційно-оборонної роботи, в інтерв'ю "Західному кур'єру".

За його словами, відбувається формування нових військових частин, які отримують західні зразки озброєння, а військовозобов'язані проходять навчання за кордоном.

Тому ми постійно проводимо роз'яснювальну роботу серед населення, що мобілізація це не страшно, це потрібно. Всі військовозобов'язані мають виконати свій громадянський обов'язок. Навіть ті, хто сьогодні має право на відстрочку, мають розуміти, що може настати день, коли їм доведеться піти в ЗСУ

Вони також планують проводити роз'яснювальну роботу з популяризації рекрутингу в ЗСУ, для чого на Прикарпатті працюють декілька рекрутингових груп.

Багато хто не знає, що у випадку, якщо людина сама звертається в ОТЦК, то ми йдемо їй назустріч і даємо можливість самостійно обрати військовий підрозділ, де вона бажає проходити службу. Для цього особа має отримати з відповідної частини рекомендаційний лист і надати нам. Тоді, після проходження ВЛК і навчання, вона гарантовано потрапить на службу в обраний підрозділ

Мороз наголосив, що мобілізації не потрібно боятися і треба бути готовим до неї.

Я рекомендую кожному, навіть тим, хто має право на відстрочку, все одно пройти курс керування дронами чи навчання з тактичної медицини. Чи пройти інший вишкіл, який пригодиться в армії. Кожному з військовозобов'язаних треба бути готовим, що прийде час і його мобілізують. Треба це спокійно сприймати

За словами Мороза, військовозобов'язані, які не оновили свої військово-облікові дані, є порушниками і їх притягнуть до адміністративної відповідальності. Вони перебувають у розшуку поліції і виявляються працівниками ТЦК.

Раніше було відомо, що призов обмежено придатних чоловіків віком від 18 до 25 років зупинено. Наразі мобілізація можлива лише за письмовою згодою.

Члени комітету Ради з питань нацбезпеки, розвідки та оборони звернулися до Генерального штабу з питанням зменшення мінімального призовного віку з 25 до 20 років. Однак Генеральний штаб заявив, що наразі така потреба не існує.

Читайте також