Чи отримуватимуть українці повістки в електронному форматі? Нардеп відповів

Чи отримуватимуть українці електронні повістки?
Чи отримуватимуть українці електронні повістки?

Україна не планує вводити повістки в електронному форматі через відсутність юридичних підстав. Про це заявив член парламентського Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський у інтерв'ю Oboz.ua.

«Це поки що не планується (повістки в електронному форматі – «Главком»). Немає юридичних підстав, для цього необхідно вносити зміни до закону. Але позиція президента, Міністерства оборони, Верховної Ради, Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки – жодних повісток в електронному форматі не повинно бути», – розповів Веніславський.

Дмитро Лазуткін раніше заявив, що Міністерство оборони України наразі не має планів впроваджувати повістки в мобільний застосунок для військовозобов'язаних «Резерв+».

Кабінет Міністрів ухвалив постанову про зменшення паперового навантаження на територіальні центри комплектування та централізованого друку повісток.

З початку цього року до виконавчої служби надійшло майже 12 тис. штрафів за порушення військового обліку, що є більшою кількістю, ніж за весь попередній рік.

Читайте також