Чи поїде митрополит Павло до Москви? Україна засекретила дані про обмін ієрархів Московської церкви

Митрополит Павло: поїздка до Москви?
Митрополит Павло: поїздка до Москви?

Об'єднаний центр з координації пошуку та звільнення військовополонених, незаконно позбавлених волі осіб, який займається обміном полоненими, відмовився відкривати інформацію щодо запитів від Росії на обмін ієрархами та священниками УПЦ МП (філія РПЦ в Україні), які перебувають під слідством. Запитувана інформація є важливою та небезпечною для процесу звільнення полонених та незаконно утримуваних осіб, а також для звільнених осіб, повідомив керівник центру Андрій Пастернак.

Одним із запитів було цікаво, чи проявляє російська сторона інтерес до видних представників УПЦ МП, проти яких розпочато кримінальні справи. Мова йде про митрополита Павла, намісника Святігорської лаври митрополита Арсенія, митрополита Луки та митрополита Феодосія.

Нагадаємо, що митрополит Іонафан був обмінений на полоненого військовополоненого і доставлений до Росії, де його передали представникам РФ. Всього з початку вторгнення Україна обмінила чотирьох священників УПЦ МП на полонених.

Президент Володимир Зеленський відкликав громадянство України від деяких священнослужителів УПЦ МП, серед яких митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій, єпископ Ладижинський Сергій, протоієрей Віктор та митрополит Іван Середній.

Читайте також