Чи потрібні солдати для розгортання ракет Taurus? Бундестаг прокоментував заяву Шольца

Голова європейського комітету в Бундестазі Антон Хофрайтер заявив, що заява канцлера Німеччини Олафа Шольца про те, що німецькі військові в Україні є обов'язковим для розгортання ракет Taurus, є неправдивою. Він зазначив, що це твердження не відповідає дійсності, оскільки Південна Корея має багато таких ракет, але немає німецьких солдатів.

Канцлер явно каже неправду

Хофрайтер наголосив, що українцям необхідно мати можливість використовувати західну зброю не лише на своїй території, але і в інших місцях, оскільки це не порушує міжнародне право. Раніше повідомлялося, що Німеччина не готова передати ракети Taurus Україні через потенційну загрозу для Москви.

Остаточне рішення щодо надання ракет залишається за німецьким канцлером Олафом Шольцом. Крім того, німецька компанія Taurus Systems GmbH спростувала заяву експерта Соціал-демократичної партії Йоганнеса Арльта про нездатність національної оборонної промисловості швидко поповнити запаси ракет.

Україна зараз у потребі в військовій допомозі, але союзники країни мають розбіжності в цьому питанні. Внаслідок цього, українські чиновники стурбовані можливим вторгненням російських військ.