Чи повертатимуться українські біженці із Норвегії? Неочікувані результати опитування

Чи повертатимуться українські біженці із Норвегії? Неочікувані результати опитування

За дослідженням, проведеним університетом Oslo Met, більшість українських біженців в Норвегії ще не вирішила, чи повернеться вона до України. За даними дослідження, 54% українців не впевнені, чи залишаться в Норвегії, або повернуться, і 34% вплановують залишитися в Норвегії.

Відповідність українців, які ще не визначилися, залежить від тривалості війни і майбутнього України після її закінчення. За словами дослідниці Вільде Гернес, зростає кількість тих, хто хоче залишитися в Норвегії напостій. Але вона також зазначила, що норвезькі власті стоять перед великим викликом, коли вони змушені будуть вирішувати, хто з українців запропонує перебувати в Норвегії після закінчення війни.

Міністр зайнятості та інклюзії Норвегії, Тоньє Бренна, заявила, що українці повернуться додому після закінчення війни, так як цього бажає український президент Зеленський.

Формат особистого розгляду заяв українців про притулок в Норвегії вже розпочато. Якщо притулок буде відхилений, сотні українських громадян, на яких не поширюється колективний захист, можуть бути вислані з Норвегії. Норвезька влада вжитиме заходів, щоб контролювати прихід українських біженців у країну.

Читайте також: