Чи призовуть чоловіка, який вже подав документи на відстрочку: відповідь Міноборони

Чоловік, який вже подав документи на відстрочку
Чоловік, який вже подав документи на відстрочку

Україна продовжує загальну мобілізацію та оголошує воєнний стан. Проте деяким військовозобов'язаним надається відстрочка від мобілізації. Запитання виникає про те, чи можуть мобілізувати чоловіка, який вже подав документи на отримання відстрочки.

Міністерство оборони України пояснює, що поки комісія не ухвалила рішення про відстрочку, військовозобов'язаний не повинен проходити медичний огляд та не підлягає призову.

Заяви та документи, що підтверджують право на відстрочку, розглядаються протягом семи днів після надходження до комісії у Територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки. Якщо комісія потребує додаткову інформацію від інших державних органів, термін розгляду може бути продовжений, але не більше одного дня.

Рішення комісії Територіального центру комплектування та соціальної підтримки повідомлятимуть військовозобов'язаним по телефону, електронній пошті або звичайною поштою.

Якщо відстрочка надається, військовозобов'язаному видається довідка. Якщо ж відстрочка відмовляється, письмово повідомляють з причиною відмови.

Інформація про відстрочку також буде відображатися в мобільному застосунку для військовозобов'язаних "Резерв+".

Варто згадати, що з початку цього літа у застосунку "Резерв+" можуть запустити сервіс автоматичної надання відстрочки від призову. Про це повідомила заступниця міністра оборони з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерина Черногоренко у своєму інтерв'ю виданню NV.

Як раніше повідомлялось, військовозобов'язаних жінок штрафуватимуть за неоновлення своїх даних у розмірі від 17 до 25,5 тисяч гривень.

До речі, тепер в Україні можна отримати військово-обліковий документ з QR-кодом в ЦНАП за 15 хвилин.

Читайте також