Чи провалено мобілізацію? Військком назвав причини скорочення черг біля ТЦК

Після масштабного вторгнення, черги бажаючих мобілізуватися біля територіальних центрів комплектування (ТЦК) зменшилися. Про причини цього розповів начальник мобілізаційного відділення ТЦК Володимир Новосядлий.

«Я думаю, що на війні ніхто не хоче побувати. За цей час у нас з'явилося багато очевидців страшних подій. У кожного, мабуть, є знайомі чи родичі, які беруть активну участь у бойових діях. Люди між собою спілкуються і я не думаю, що будь-хто з військових, хто зараз знаходиться на передовій, скаже, що там класно. Це перша причина», - зазначив він.

Другою причиною Новосядлий назвав те, що «у суспільстві сформувалася така думка, що війна десь далеко». Він додав, що в майбутньому, на його думку, процес мобілізації полегшиться через створення реєстру військовозобов'язаних.

30 січня Кабінет Міністрів України схвалив і передав до Верховної Ради оновлену версію законопроєкту про мобілізацію. В Міноборони зазначили, що цей законопроєкт визначає прозорі правила мобілізаційного процесу, а також необхідне врегулювання прав військовослужбовців та військовозобов'язаних.

Командувач підготовки Командування Сухопутних військ ЗСУ Віктор Ніколюк запевнив, що у навчальних центрах готові підготувати і 100, і 200, і 500 тисяч новобранців. За його словами, в даний час проводяться відповідні заходи і наради, на яких уточнюються спроможності навчальних центрів.

Читайте також:

  • Українці отримуватимуть електронні повістки: як працюватиме нововведення
  • Кабмін пропонує мобілізувати чиновників та правоохоронців