Чи стане Фаріон Героєм України? Голосування за петицію зупинилося за пів кроку до потрібної позначки

Фаріон під час голосування
Фаріон під час голосування

Збір підписів під петицією до Кабінету Міністрів з пропозицією присвоїти Ірині Фаріон звання "Герой України" (посмертно) триває в Україні. Петицію було опубліковано на сайті уряду 24 липня. Наразі зібрано 21,2 тис. підписів з 25 тис. необхідних для розгляду.

У петиції зазначається, що Ірина Фаріон довгий час підтримувала державну мову та мала значний внесок у збереження української державності. Автори петиції також наголошують, що наукова спадщина та просвітницька діяльність Фаріон є важливим фундаментом для формування україноцентричного світогляду українців майбутніх поколінь.

Ірина Фаріон започаткувала різні проєкти, включаючи конкурс політичного плаката і малюнка "Мова - твого життя основа", популяризацію української книги "Від книги до мети" і телевізійні проекти "Велич особистості" та "Ген українців". Її робота охоплює не тільки наукові досягнення, але і активну політичну діяльність, зокрема, ініціювання законопроєктів на захист української мови.

Зареєструвати підтримку петиції можна до завершення збору підписів, яке триватиме ще 65 днів. Також у Львові розглядається можливість перейменування вулиці на честь Фаріон.

19 липня Ірина Фаріон померла у лікарні після замаху. Збройний напад стався на вулиці Масарика у Львові. За життя Фаріон зробила багато інтересних речей і спадок, який має значення для українського народу.

Читайте також