Чи стимулює Німеччина українців повертатись додому? Міністерка з розвитку ФРН дала віповідь

Захисники України вітають повернення
Захисники України вітають повернення

Німеччина не примушуватиме біженців з України повертатися додому

Міністерка з питань розвитку Федеративної республіки Німеччина Свенья Шульце заявила, що Німеччина не заохочуватиме повернення біженців з України додому. Вона наголосила, що Німеччина не вживає жодних заходів, але дозволяє біженцям самим вирішувати, чи хочуть вони повертатися на свою Батьківщину. Сама міністерка підкреслила, що Німеччині не вистачає кваліфікованих кадрів.

Українці, які шукали притулку у нас, залишаються тут на власний розсуд, чи хочуть і коли вони хочуть повернутися на свою Батьківщину. Німеччина не чинить жодного тиску і не виплачує жодних бонусів для їх виїзду. - цитує Шульце видання Spiegel.

Міністерка також відзначила, що Україні варто працювати над визнанням кваліфікацій українців, які вони отримали за кордоном, оскільки зараз це становить проблему. Вона також закликала українців, які шукають захисту в Німеччині та інших країнах, зробити свій внесок у вирішення проблеми кадрового дефіциту в Україні.

Це було одним із питань, які обговорювалися на конференції із відновлення України, яка проходила у Берліні. Міністр розвитку Німеччини Свенья Шульце прибула у Київ для підготовки до цієї конференції.

Читайте також