Чи вдасться подолати корупцію у МСЕК? Відповідь МОЗ

Міністерство охорони здоров'я - чи вдасться подолати корупцію?
Міністерство охорони здоров'я - чи вдасться подолати корупцію?

Медико-соціальні експертні комісії в Україні можуть отримати нові правила роботи. Законопроєкт, який регулює їх діяльність, тепер готовий до прийняття. Про це повідомив заступник міністра охорони здоров'я України Ігор Кузін в інтерв'ю для BBC Україна.

Кузін зазначив, що є концепція розвитку системи Медико-соціальних експертних комісій і вже є законопроєкт, який має справити позитивний вплив на їх роботу. "Ми сподіваємося, що після його прийняття будуть внесені покращення в систему", - сказав Кузін.

Крім того, заступник міністра охорони здоров'я зазначив, що усі питання, які пов'язані з протидією корупції, МОЗ вирішує спільно з правоохоронними органами: "Ми реагуємо на повідомлення і скарги ще до того, як вони стають публічними".

Кузін також зазначив, що кількість скарг на роботу Медико-соціальних експертних комісій збільшилася через зростання їх обсягів роботи.

"Ми разом з правоохоронними органами вже обробили майже 19 тисяч справ, щоб припинити будь-які можливі випадки корупції", - підкреслив Кузін.

Законопроєкт для покращення медико-соціальної експертизи

Нагадаємо, що Міністерство охорони здоров'я розробило законопроєкт, який сприятиме покращенню процесу проведення медико-соціальної експертизи та встановленню інвалідності. Законопроєкт передбачає перенесення експертизи в кластерні та надкластерні лікарні з метою покращення роботи комісій та зроблення їх доступнішими для населення.

Міністерство охорони здоров'я отримало більше трьох тисяч скарг на роботу Медико-соціальних експертних комісій.

Читайте також