Чи вдасться ЗСУ захопити Курську АЕС? Прогноз від The Economist

ЗСУ в битві за Курську АЕС
ЗСУ в битві за Курську АЕС

ЗСУ прагнуть захопити Курську АЕС

За інформацією The Economist, Збройні Сили України можуть намагатися захопити Курську атомну електростанцію, розташовану на відстані 60 км від кордону з Росією. Однак для цього знадобиться перебороти марш 80 км від кордону, що, за думкою українського Генштабу, здається малоймовірним.

Джерело в українському Генштабі стверджує: “Без належно організованих сил ми повторимо помилки росіян на північ від Києва у 2022 році. Ми відрізали їхні лінії, і вони стали легкою здобиччю”.

The Economist відзначає, що українська армія залучила механізовані сили, включно з танками, що суттєво ускладнює її матеріально-технічну проблему.

У міжчасі жителі Курської області, які покинули свої будинки через бойові дії, отримають виплату в розмірі 10 тис. рублів. Відомо також, що українські сили зайняли під свій контроль декілька населених пунктів під Курськом і газовимірювальну станцію.

Розвиток подій в Курській області

Російські ЗМІ повідомляють про активне просування ЗСУ у Курській області, однак українська сторона поки що утримується від коментарів. Офіційну інформацію про захоплення територій Росією не підтверджено.

Проте росіяни заявляють, що українські сили зайняли кілька прикордонних сіл і частину міста Суджа. Це може бути найбільшою наземною операцією на територію Росії.

Читайте також