Чи здатна російська «оборонка» забезпечити технікою нові резерви армії РФ: оцінка ISW

Російська оборонна промисловість буде мати проблеми зі забезпеченням технікою та озброєнням, незважаючи на здатність армії РФ підтримувати поточний рівень операцій та зростаючі зусилля у зміцненні оборони. Це випливає з доповіді американського Інституту вивчення війни (ISW).

За дослідженням ISW, російське командування може помилково вважати, що резерви безмежні. Однак російська промисловість в змозі виготовляти щорічно приблизно 250-300 нових або модернізованих танків.

Крім цього, російські заводи можуть відремонтувати та використати ще 250-300 танків після тривалого зберігання або після пошкоджень у боях. Навіть з урахуванням найбільш оптимістичних оцінок, російські здатності оборони не дозволять ресурсам забезпечити великі мобілізаційні сили, і, певно, їм доведеться значно збільшити їх потужності для підтримки масштабних наступальних операцій, на що знадобиться час.

Експерти ISW продовжують вважати, що Росія зможе розширити свою технічну базу та накопичити ресурси, якщо збереже ініціативу в усьому театрі військових дій до 2024 року. Проте така можливість буде недостатньою для забезпечення великої масової мобілізації резервістів або призовників.

Раніше повідомлялося, що в армії Російської Федерації виникли проблеми з технікою та боєприпасами, тому їм доводиться використовувати запаси часів СРСР.

У ЗСУ проблеми зі снарядами на фронті

У Збройних Силах України (ЗСУ) є складність зі забезпеченням снарядами на фронті: бійці можуть випустити лише п'ять-сім тисяч боєприпасів щоденно, тоді як окупанти використовують 50-70 тисяч. Допомога від Європи також надходить дуже повільно.

Як відомо, Європейський Союз надає Україні лише половину обіцяних боєприпасів до кінця березня. Початково було плановано передати мільйон боєприпасів.