"Цілеспрямований тероризм": оцінка ударів РФ по портах від ВМС України

ВМС України вистрілюють по портах
ВМС України вистрілюють по портах

У Військово-морських силах повідомили, що Росія наносить удари по портовій і припортовій інфраструктурі України, що є цілеспрямованими терористичними атаками. Військові сили стверджують, що країна-агресор несе відповідальність за ці дії.

Речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук заявив про це в ефірі телеканалу FREEДОМ.

"Я можу зафіксувати два основні моменти. Перший – це те, що Росія продовжує свою терористичну діяльність. Росія продовжує брехати відверто. Вони, звичайно ж, у своєму медіаполі це все виправдовують нібито ударами по військовій інфраструктурі, що не відповідає дійсності", – сказав речник.

Військовий пояснив, що всі ці факти фіксуються і передаються до міжнародних організацій, щоб Російська Федерація була притягнута до відповідальності за ці атаки.

"Це, звичайно, бюрократична міжнародна процедура, вона доволі складна, але вона працює. Отож це важливо", – додав Плетенчук.

Також речник зазначив, що Росія наносила удари по українській портовій інфраструктурі навіть під час роботи зернової угоди, до якої сама Російська Федерація була підписанткою і учасницею.

"Для них немає жодних правил або договорів, і вони це робили навіть в такому становищі. Тому зараз немає чому дивуватися", – підкреслив Плетенчук.

Читайте також