Ціллю міг бути Трамп: США звинуватили пакистанця у спробі вбивства політиків

Пакистанець з вогнепальною зброєю
Пакистанець з вогнепальною зброєю

Американські прокурори звинуватили пакистанця Асіфа Мерчанта, ймовірно пов'язаного з Іраном, у спробі вбивства американських політиків. Серед потенційних цілей він розглядав колишнього президента Дональда Трампа. За заявою прокурорів, Мерчант організував змову з метою вбивства невідомого політика чи посадовців уряду США на території Сполучених Штатів.

Після перебування в Ірані, Мерчант у квітні прибув до США з Пакистану і зв'язався з особою, яка, на його думку, мала допомогти йому в змові.

За даними Bloomberg, очільник США Дональд Трамп був однією з потенційних цілей Мерчанта. Однак, наразі немає жодних підтверджень того, що цей план пов'язаний з нещодавним замахом у штаті Пенсильванія.

Міністерство закордонних справ Пакистану заявило, що веде переговори з офіційними особами США щодо цих обвинувачень і очікує додаткової інформації. При цьому представник Ірану при ООН заявив, що не отримував повідомлень про цю справу від уряду США.

Суд вирішив залишити Мерчанта під вартою без права внесення застави, оголошуючи його "серйозною" загрозою для США і ризиком щодо його втечі.

Джерело: РБК-Україна

Читайте також