Ціною власного життя врятував десятки інших. Згадаймо поліцейського Сергія Близнюка

Україну вшановується пам'ять поліцейського Сергія Близнюка

Кожного дня о 9 ранку українці вшановують пам'ять загиблих у війні з Росією. Сьогодні ми згадаємо поліцейського Сергія Близнюка.

Сергій Близнюк, капітан поліції та дільничний офіцер, загинув 5 березня 2022 року під час евакуації мирних жителів з Ірпеня. Йому було 33 роки.

Сергій народився 3 жовтня 1988 року в місті Тольятті (Російська Федерація), але він вирос у Бучі у дитячому будинку. Після закінчення школи він вступив до Київського національного університету внутрішніх справ і став поліцейським. Після початку війни з Росією він працював на секторі безпеки у Ірпіні та Бучі.

«Близнюк був чудовим колегою. Він допомагав людям укритися від обстрілів у підвальному приміщенні поліції Ірпеня. Він розраджував громадян та казав, що все буде добре. Він їм підтримував, що з ними поліція та вони будуть убезпечені», - заявила колега Яна Єрмоленко.

У березні 2022 року Сергій разом з іншими поліцейськими організував евакуацію мирних жителів з Ірпеня через небезпечний Романівський міст. Під час обстеження місцевості, їхня машина була обстріляна російською артилерією і загорілася. Сергій загинув у цій машині.

«Його перевіряли на відповідальність та допомогу людям. Він був доброю людиною, яка завжди готова була допомогти іншим», - розповів колега Любомир Трушик.

Сергій залишився дружині Наталії та маленькій донечці Мілані. Наталія зазначила, що Сергій був дуже сильним і відповідальним батьком, який завжди підтримував її. Вона досі не може повірити у його втрату.

«У нас була ідеальна сім'я, ми ніколи не сварилися. Він був для мене чудовим чоловіком і другом», - сказала Наталія.
«Главком» долучається до хвилини мовчання, щоб вшанувати пам'ять загиблих у війні. Ми запалюємо свічки пам'яті і схиляємо голови, вшановуючи тих, хто віддав життя за свободу України».