Ціною власного життя врятував побратимів. Згадаймо 21-річного Костянтина Ковтуна

Вшановуючи пам'ять загиблого Героя

Кожного дня о 9 ранку українці покладають квіти та згадують тих, хто втратив життя через війну з Росією. Сьогодні ми згадаємо Костянтина Ковтуна.

Міч, найкращий командир, найкращий друг і побратим! Він мріяв створити те, що буде обʼєднувати військових, які живуть із запалом в серцях, які багато тренуються та працюють над собою для найкращого результату. Живуть сьогодні, плануючи завтра. Це філософія здорового життя з правильними поглядами.

Лейтенант Костянтин Ковтун, відомий як Міч, загинув 24 вересня 2023 року, захищаючи особовий склад на Лиманському напрямі у Донецькій області. У його 21 рік, він вирішив боротися за свою країну навіть ціною власного життя.

Костянтин народився в селі Кунашівка, Чернігівська область. Він вивчався в Київському інституті Національної гвардії України і закінчив його в 2023 році. Після отримання диплому, він служив у бригаді Гвардії наступу "Буревій", де був командиром взводу розвідки спеціального призначення. Він завжди прагнув покращувати свої навички. Хоча багато його планів залишились нереалізованими, його дружина та вихованці продовжать його справу.

Треба зазначити, що Костянтин був сином голови Ніжинської районної державної (військової) адміністрації Григорія Ковтуна.

Немає слів, щоб описати біль у моєму серці... Він був справжнім героєм, бойовим офіцером, моїм другом... Наша дружба була особливою, непередбачуваною. Не можна описати всі наші посиденьки, розмови і смішні історії, які ми розповідали один одному... Він був унікальним, він був фантастичним. Навіть словами не можна передати все це... Він заслужив спокійного сну. Ми ніколи не забудемо його! Герої не вмирають, вони живуть у нашій пам'яті назавжди! Ми ніколи не пробачимо окупантам!

- Марина Касʼян

Усі наші думки сьогодні звернені до загиблих воїнів. Ми вшановуємо пам'ять усіх громадян України, які віддали своє життя в боротьбі за свободу і незалежність нашої держави.

— Главком