Член ТСК з розслідування дивних тендерів розповів, як чиновники пояснюють купівлю барабанів під час війни

Чиновники пояснили покупку барабанів під час війни
Чиновники пояснили покупку барабанів під час війни

Народний депутат від "Слуги народу" та член комісії Олександр Аліксійчук розповів про те, що під час війни чиновники, які вносять до тендерів закупівлю непотрібних речей, зазвичай відмовляються відповідати за них або ж насамперед починають шукати когось іншого, хто міг зробити це рішення. "Кажуть, що це робили не вони, а хтось інший, але той зараз у відрядженні. А на запитання, чому вони прийшли без відповідей на запитання, вони вказують на те, що їх начальство відправило", - пояснив Аліксійчук.

Аліксійчук вважає, що поліція знайде відповідальних за багато питань, принаймні тих, хто підписав оборудки. Однак він додає, що є питання про тих, хто змушував людей ставити свої підписи. Про це повідомила Тимчасова слідча комісія Верховної Ради з питань розслідування можливих порушень законодавства при здійсненні публічних закупівель під час дії воєнного стану.

Було виявлено, що Управління освіти Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації закупило овочерізки, електросковорідку та шкіряні барабани за завищеними цінами. Аеропорт "Бориспіль" також планував замовити обслуговування внутрішніх приміщень аеровокзального комплексу, паркінгу та інших об'єктів за завищеною вартістю. Херсонська міська військова адміністрація замовила охорону невідомого об'єкта за завищеною ціною.

Читайте також