CNN: Байден поговорить з Нетаньяху, щоб уникнути тотальної війни на Близькому Сході

Байден і Нетаньяху обговорюють ситуацію на Близькому Сході
Байден і Нетаньяху обговорюють ситуацію на Близькому Сході

Президент США Джо Байден заявив, що зустрінеться з прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньяху в найближчий час. Ситуація на Близькому Сході загострилася після вбивства лідера "Хезболли" Хасана Насралли, якого здійснила Ізраїль.

"Так, я зустрінуся з ним", - сказав Байден у неділю, коли повертався до Білого дому з військово-повітряної бази в Дуврі, повідомляє CNN.

Президент також заявив, що необхідно уникнути загальної війни на Близькому Сході. "Ми вже прийняли заходи безпеки для наших посольств і персоналу, які бажають покинути країну, але ми ще не вирішили це питання. Ми також співпрацюємо з французами та іншими країнами", - зазначив він.

До вбивства Насралли прем'єр-міністр Ізраїлю Нетаньяху відкинув пропозицію про припинення вогню, яку пропонували США і Франція, і яка передбачала 21-денну паузу в бойових діях на ізраїльсько-ліванському кордоні. Це розгнівило американських чиновників.

Ізраїль повідомив США, що розпочинає свою операцію в Бейруті, після того, як вона вже розпочалася, що розчарувало деяких американських посадовців.

Джерело: Українська правда

Читайте також