CNN: РФ планувала вбити гендиректора компанії Rheinmetall

Гендиректор Rheinmetall замінений вбитим росіянами
Гендиректор Rheinmetall замінений вбитим росіянами

За інформацією з CNN, яка отримана від п'яти американських та західних офіційних осіб, на початку цього року американська розвідка виявила плани російського уряду на вбивство виконавчого директора німецького виробника зброї, який постачає артилерійські снаряди та військову техніку Україні.

Це був один зі змовних планів Росії стосовно вбивства керівників оборонної промисловості в Європі, які підтримують військові зусилля України. План вбивства Арміна Паппергера, керівника німецького концерну Rheinmetall, був особливо докладно розроблений.

Дізнавшись про цей план, американці поінформували Німеччину, чиї спецслужби змогли захистити Паппергера та зірвати змову.

Останні пів року Росія проводить кампанію саботажу по всій Європі, користуючись посередниками. Вона залучає місцевих "аматорів" для підпалів складів, пов'язаних з постачанням зброї в Україну, і здійснює акти вандалізму, щоб перешкодити постачальному ланцюжку зброї і знизити громадську підтримку Києва.

Разведдані, які свідчать про готовність Росії вбивати приватних осіб, демонструють, як далеко Москва готова зайти в тіньовій війні, яку вона веде на Заході.

"Ми спостерігаємо саботаж, ми спостерігаємо плани вбивств, ми спостерігаємо підпали. Ми спостерігаємо речі, які коштують людських життів", - заявив високопоставлений чиновник НАТО.

Національна рада безпеки не коментувала змову Росії та попередження США Німеччині, але прес-секретар РНБ заявила, що єкампанія саботажу Росії є серйозною проблемою, яка відслідковується і на якій активно працюють.

НАТО планує покращити обмін розвідданими в рамках альянсу, щоб країни могли спільно боротися зі схожими загрозами.

Але кампанія саботажу Росії і готовність до вбивства європейських громадян підняла питання про адекватну реакцію альянсу.

Кампанія саботажу Росії часто має незначні прояви, за якими не завжди легко впізнати злочинну діяльність. Однак Росія залучає оперативників для підпалів і наймання вбивць, що ставить питання, наскільки дієво альянс може реагувати на такі загрози.

Інші російські акти саботажу були більш серйозними, зокрема спроби вчинити теракти на військових об'єктах. НАТО попередив, що Росія може використовувати різні методи впливу на Захід, щоб знизити підтримку України і перешкодити постачанню зброї.

Для Росії це найбільш підходящий час для таких операцій проти Заходу, оскільки проходять вибори, - заявив високопоставлений чиновник НАТО.

Читайте також