CNN: США зменшують військову допомогу Україні через вичерпання запасів Пентагону

Військовий гранатомет в дії
Військовий гранатомет в дії

Пакети військової допомоги США для України останніми місяцями стали меншими через зменшення запасів зброї та техніки у Пентагону.

Про це повідомляє CNN.

Така ситуація виникла у зв'язку зі зростанням попиту на американську зброю через війну з Росією.

За словами американських чиновників, уряду США доступно 6 мільярдів доларів на озброєння та оснащення України, але Пентагон має нестачу запасів, які він може поставити протягом двох років.

"Ми маємо запаси на полицях, ми розглядаємо запити України і дивимося, чи ми можемо задовольнити їх зараз", - заявив один з чиновників.

Пентагон просить Конгрес надати більше часу на використання цих коштів до вересня, щоб мати достатньо часу на повторне зазначення запасів, як це було минулої зими.

"Поповнення запасів теж є проблемою", - додав чиновник.

США посилюють своє виробництво ключової зброї, такої як 155-мм артилерійські снаряди та системи Patriot, як для України, так і для власних потреб. Але це триватиме роки, щоб задовольнити зростаючий попит.

Україна відчуває нестачу зброї, за словами президента Володимира Зеленського. Він під час зустрічі з Контактною групою з питань оборони у Німеччині зазначив, що постачання систем протиповітряної оборони відбувається надто повільно і попередив про значний дефіцит допомоги.

Читайте також

Ворог двічі за ніч наніс удари по Харкову
сьогодні, 07:19 35 переглянули
Ворог вночі атакував Харків