CNN знайшли в словах Зеленського натяки на мирні переговори з Росією

Зеленський виступає на пресконференції про переговори з Росією
Зеленський виступає на пресконференції про переговори з Росією

Зеленський готовий до переговорів з Росією

Президент України Володимир Зеленський натякає на готовність до переговорів з Росією. Про це повідомляє CNN.

Цього тижня Зеленський звернувся до країни зі заявою про готовність до переговорів з Росією. Він запропонував Москві направити делегацію на мирний саміт, який відбудеться у листопаді. Нагадаємо, що Росію не запросили на попередню мирну конференцію у Швейцарії, оскільки Зеленський вимагає виведення російських військ з території України перед початком будь-яких переговорів.

Наразі Україна зіткнулася зі складною ситуацією на лінії фронту та політичною невизначеністю щодо підтримки з боку своїх союзників. Проте, незважаючи на втягнення Росії в конфлікт у Донбасі, Зеленський наголошує на готовності до дипломатичних переговорів з Росією.

Експерти вважають, що зміна тону Зеленського може бути пов'язана з подіями, що відбуваються в США. Оголошення критики відправки допомоги Україні допоміжним кандидатом Дональда Трампа збудило розмови про можливе перегляд позиції США. Також зазначається, що Зеленський має намір налагодити контакт з майбутньою адміністрацією Трампа, наголошуючи, що готовий до переговорів за умови справедливої угоди.

Останні місяці Росія повторювала про готовність до переговорів з Україною на своїх умовах, які не підходять Україні та її союзникам. Зокрема, Росія вимагає від України відмовитися від намірів вступити до НАТО.

Україна потребує підтримки своїх західних союзників, щоб забезпечити успішну контрнаступну операцію. За словами експертів, пакет допомоги Україні, схвалений Конгресом США, буде діяти від року до 18 місяців, що дасть Україні достатньо часу для перегрупування та нового контрнаступу. Проте, успіх будь-якої операції залежатиме від підтримки союзників України та їх готовності допомагати.

Читайте також