Чоловіків заохочуватимуть мобілізуватися до війська: депутат розповів подробиці

Фото чоловіків, що мобілізуються в армію
Фото чоловіків, що мобілізуються в армію

Чоловікам збільшать грошове забезпечення при мобілізації до ЗСУ

Зміни грошового забезпечення військових планують внести з метою стимулювання чоловіків призовного віку до вступу до ЗСУ. Зараз вони отримують 100 тис. грн, але цю суму планують підвищити до 170 тис. грн, зокрема для бійців на передовій. Про це заявив член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони Олександр Федієнко.

Він також зазначив, що впровадження таких змін у грошове забезпечення погоджено з Міністерством фінансів. Про можливі наслідки для державного бюджету Федієнко сказав, що це питання вирішується міністерством, але воно може вплинути на інші виплати.

"Ну, десь треба буде, як то кажуть, 'затягнути паски'", - зазначив депутат.

Раніше Верховна Рада ухвалила закон щодо збільшення виплат українським військовим, за що була вдячна очільниця Комітету з питань антикорупційної політики Анастасія Радіна. Тепер пораненим захисникам щомісячні виплати зросли до 20100 грн.

Також відомо, що Кабінет Міністрів підвищив грошове забезпечення військовослужбовцям на 70 тис. грн. Зокрема, бійці, які виконують бойові завдання на передовій, отримують зарплату у 20-25 тис. грн, бойові доплати в 100 тис. грн і додаткову доплату в 70 тис. грн.

У 2024 році фінансування оборонного відомства значно збільшиться. Буде виділено 751,3 млрд грн на виплати військовослужбовцям, що у 10 разів більше, ніж у передвоєнний період.

Читайте також