Чому іноземці рвуться до Німеччини, але швидко виїжджають? ЗМІ назвали декілька причин

Німецькі ЗМІ про проблему з робочою силою

Велика кількість мігрантів, але все одно дефіцит робочої сили – це основна проблема, з якою стикається Німеччина щороку. Фігурує відповідь на це питання у публікації Frankfurter Allgemeine.

За офіційними даними, ФРН щороку залишає понад мільйон людей. Але чому виникає проблема? Аналітики називають Німеччину країною не лише імміграції, а й еміграції. За офіційними даними, 2022 року з країни виїхало 1,2 млн осіб. Більшість – іноземці, які повернулися назад на батьківщину.

Проблема має декілька причин. Одна з них – цифровізація та зручне життя, яке багатьом нагадує минуле. Мігрант, який приїхав, а потім виїхав з ФРН, пожалівся на жахливе обслуговування. Багато мігрантів також скаржаться на погане ставлення німців до них. Часто найкращі заробітки шукають за кордоном, зокрема в Швейцарії.

Також Центри зайнятості Німеччини планують прискорити інтеграцію українців на німецький ринок праці. Незважаючи на те, що найбільше потребується кваліфікована робоча сила зі знанням німецької мови, центри зайнятості шукають нові рішення, у тому числі за допомогою ініціативи JobTurbo.

Українці є однією з найбільшіх груп мігрантів в Німеччині. У 2023 році понад 293 тисячі українців в'їхали до Німеччини, а 95,9 тисячі з них покинули країну.