Чому не було заміновано кордон на Харківщині? Експерти висунули несподівану версію

Чому не було заміновано кордон на Харківщині? Експерти висунули несподівану версію

Бойовики можуть бути винні в швидкому прориві кордону на півночі Харківщини

За даними статті "Битва за Харківщину: що сталося і до чого готуватися у червні? Детальний аналіз" на сайті "Главком", учасники Російського добровольчого корпусу можуть бути частково винні в тому, що російські військові відносно швидко подолали кордон на півночі Харківщини.

Стаття також наводить факти про те, що у 2023 році на всю лінію кордону з Росією та Білоруссю було закладено понад пів мільйона мін та частину цієї ділянки не було заміновано. Джерела "Главком" стверджують, що саме бійці Російського добровольчого корпусу, які здійснювали рейди у російські населені пункти, могли не дорівнювати ці ділянки.

За словами джерела у Генштабі, бійці Російського добровольчого корпусу спеціально не мінували цю ділянку, так як вона була під контролем цього корпусу.

Полковник ЗСУ та військовий журналіст Владислав Селезньов також підтверджує можливість того, що декотрі ділянки кордону не були заміновані спеціально для розміщення бойовиків Російського добровольчого корпусу.

Проте, автор статті зауважує, що це відкриває більш широке питання про безпеку інших ділянок кордону.

Нагадаємо, внаслідок наступу російських загарбників на півночі Харківщини, село Вовчанськ втратило значну частину своєї території. Вовчанськ оточений бойовиками з різних сторін. Заступник голови Харківської ОВА повідомив про 40% втрат міста та про наступ російських військ з півночі. За карти битви, Росія захопила північну частину Вовчанська, де живе приблизно 17 000 осіб.

Міністр оборони України Олександр Сирський зазначив, що російські загарбники втратили багато бійців під час боїв у Вовчанську та інших населених пунктах Харківської області.

Читайте також: