ЦРУ підтримує в Україні таємні бази спостереження за РФ – ЗМІ

Центральне розвідувальне управління США підтримує 12 секретних баз української розвідки біля кордону з Росією

Центральне розвідувальне управління США підтримує в Україні 12 секретних баз уздовж кордону з Росією, які допомагають відстежувати дії російських збройних сил та збирати важливі дані, повідомляє The New York Times.

Українська розвідка зарекомендувала себе перед американцями, зібравши перехоплені дані, які допомогли розслідуванню справи про збитий лайнер «Малайзійських авіаліній» та втручання Росії у вибори президента США. Українська розвідка допомогла ЦРУ переслідувати російських агентів у різних країнах, де вони мають значну присутність.

ЦРУ розпочало підготовку елітного українського загону, який займався захопленням російських дронів та засобів зв'язку для дешифрування російських систем шифрування. ЦРУ також допомогло навчати нове покоління українських розвідників, які працюють у Росії та інших місцях з великою присутністю росіян.

Україна спільно з ЦРУ розбудувала 12 підземних пунктів уздовж кордону з Росією для збору розвідувальної інформації.

Розвідувальні мережі стають все важливішими, оскільки Росія продовжує агресивну політику, а Україна потребує шпигунів для диверсій та ракетних ударів. Але у разі припинення фінансування військової допомоги з боку США можливе скорочення розвідувальної діяльності ЦРУ.

Під час вторгнення Росії в Україну працівники ЦРУ залишалися на місці і передавали важливу розвідувальну інформацію про плани російських сил.

Деталі співпраці між українською та американською розвідками були таємницею, але вони були надзвичайно важливими для обох країн.

Директор ЦРУ Вільям Бернс здійснив десятий візит до України, що свідчить про важливість співпраці навіть у складних політичних ситуаціях.