Що можна подивитися у Дубаї за 1-3 дні безкоштовно

Безкоштовні визначні місця Дубаю за 1-3 дні
Безкоштовні визначні місця Дубаю за 1-3 дні

Дубаї вже давно стали містом, що свого часу мріяли відвідати туристи зі всього світу. Тому план, що подивитись у Дубаї, буде актуальним і в 2024 році. Також відразу варто оцінити, наскільки можна поїхати: що подивитись у Дубаї за 3 дні чи що подивитись у Дубаї за 1 день. Якщо дуже постаратись, то вдасться визначити, що подивитися в Дубаї з дітьми. Загалом відвідати вдасться різні місця, навіть безкоштовні. 

Окремий план, Дубаї що подивитися безкоштовно на різний строк: за 2 дні, за й день та за 3 дні. При цьому не потрібно буде багато витрачати грошей, адже це місто надзвичайно дороге. 

Дубаї, місто яке варто відвідати 

Почнемо з того, що Дубай – це місто розкоші, новітніх технологій та неповторної архітектури. Проте навіть у місті, яке славиться своєю вишуканістю, можна знайти чимало цікавих місць, які можна відвідати абсолютно безкоштовно. Якщо є лише 1-3 дні на відвідини Дубаю, все ще знайдеться багато місць для відпочинку, які не коштують дорого. 

відпочинок у Дубаї

Поради для бюджетних мандрівок: 

  1. Користуйтеся громадським транспортом. У Дубаї добре розвинена система громадського транспорту, зокрема метро. Пересування містом метро дозволить заощадити гроші на таксі й одночасно побачити багато цікавих місць.

  2. Запасіться водою. Дубай – дуже спекотне місто, тому важливо завжди мати при собі воду. Можна придбати багаторазову пляшку та заповнювати її на спеціальних пунктах або в готелях.

  3. Уникайте високих сезонів. Ціни в Дубаї можуть значно зростати під час високих туристичних сезонів, тому краще планувати подорож у міжсезоння, щоб заощадити на проживанні та харчуванні.

Загалом, Дубай – це місто контрастів, де сучасність поєднується з традиціями, а розкішні курорти та хмарочоси – з безкоштовними місцями для відвідувачів. За 1-3 дні можна побачити чимало цікавого без витрат, відвідавши як культурні, так і природні пам’ятки. 

Найвідоміші локації Дубаю

найцікавіші місця по дубаю

Один із найбільших торгових центрів у світі – Дубай Молл – вартий уваги навіть для тих, хто не планує нічого купувати. Тут розташовані справжні архітектурні шедеври, зокрема акваріум і водоспад всередині будівлі. Тут можна просто прогулятися торговим центром, насолодитися інтер'єрами та спостерігати за життям відвідувачів.

Не пропустіть одне з найвідоміших шоу в місті – шоу Дубайських фонтанів. Щогодини з 18:00 до 23:00 на штучному озері перед торговим центром відбувається захоплююче видовище – фонтани танцюють під музику, утворюючи дивовижні водяні фігури. Це шоу абсолютно безкоштовне і є однією з найбільш популярних розваг серед туристів.

Варто звернути увагу на Бурдж Халіфа (спостереження зовні). Це найвища будівля у світі. Вхід на оглядовий майданчик коштує грошей, але насолодитися видом на хмарочос можна і зовні. Найкраще місце для спостереження за Бурдж Халіфою – це площа біля Дубай Моллу та озера, де проходять шоу фонтанів. Вражаючий вигляд на хмарочос особливо привабливий у вечірній час, коли будівля підсвічується.

що подивитись в Дубаї

Продовжіть свій день прогулянкою районом Даунтаун Дубай. Це сучасна частина міста з чудовими алеями, фонтанами, кафе та ресторанами. Хоча обід у місцевих закладах може бути дорогим, сам район пропонує неймовірні краєвиди та атмосферу безкоштовно. Тут можна зробити чудові фото на фоні хмарочосів і відчути пульс сучасного Дубаю.

Що побачити в місті за 2 дні? 

Другий день варто почати зі старого міста Аль-Фахіді. Історичний район Аль-Фахіді – це одне з найстаріших місць у місті, де збереглися традиційні арабські будинки та вузькі вулички. Прогулюючись цим районом, можна відчути атмосферу минулого, побачити старовинні споруди та дізнатися більше про культуру емірату.

У цьому районі розташовані кілька музеїв і арт-галерей, де можна ознайомитися з місцевим мистецтвом. Хоча деякі виставки можуть бути платними, вхід на територію самого району абсолютно безкоштовний, і ви можете вільно досліджувати його на власний розсуд.

Далі можна пройти погуляти по Дубай-Крик. Це природна бухта, яка колись була центром рибальства та перлового промислу в місті. Прогулянка вздовж берегів Крик дозволить вам побачити традиційні човни "абра" та історичні ринки. Також можна безкоштовно перетнути бухту на одному з традиційних човнів, якщо знайдете місцевих, які пропонують короткі безкоштовні маршрути для туристів.

День можна завершити відвідинами одного з найпопулярніших громадських пляжів – Ла-Мер. Це ідеальне місце для того, щоб насолодитися сонячним днем, відпочити біля води та зробити чудові фото на фоні моря і пальм. Вхід на пляж безкоштовний, і хоча тут є кафе та ресторани, можна просто відпочивати на піску або взяти з собою їжу для пікніка.

Дубаї за 3 дні 

найкращі локації в Дубаї

Якщо хочете втекти від метушні міста та насолодитися природою, відвідайте заповідник Рас-Аль-Хор, де можна побачити безліч птахів, зокрема рожевих фламінго. Вхід у заповідник безкоштовний, а територія обладнана спостережними майданчиками, з яких відкривається чудовий вид на місцеву фауну. Це місце – справжня знахідка для любителів природи та фотографії.

Район Джумейра відомий своїми розкішними готелями, серед яких легендарний Бурдж Аль-Араб, який можна побачити зовні, прогулявшись вздовж набережної. Хоча сам готель є одним із найдорожчих у світі, прогулянка вздовж пляжів Джумейри та милування архітектурними шедеврами – абсолютно безкоштовна.

тур по Дубаю

Завершіть свій день візитом до мечеті Джумейра, однієї з небагатьох мечетей у Дубаї, відчинених для туристів немусульман. Хоча екскурсії можуть бути платними, зовні мечеть можна оглянути безкоштовно. Ця будівля є чудовим прикладом ісламської архітектури, і навіть коротка прогулянка біля неї подарує вам нові враження.

Також крім подорожей по місту, всередині в країні є багато пропозицій стосовно роботи — більше варіантів на сайті Layboard.com.

Читайте також

Що подивитись в Ірландії за 4 дні
сьогодні, 19:00 60 переглянули
Що подивитись в Ірландії за 4 дні