Що подивитись в Ірландії за 4 дні

Що подивитись в Ірландії за 4 дні
Що подивитись в Ірландії за 4 дні

Ірландія останні кілька років набрала неймовірну популярність серед туристів. Довгий час невелика, але мальовнича країна була досить закритою, а тому в ній збереглись найкращі та старі традиції. Тому план, що подивитися в Ірландії, все ще може захопити всіх туристів без виключень.

Зараз, коли холоднішає, план Ірландія що відвідати стає більш різноманітним та цікавим, але передбачає, що подовгу гуляти не вийде. Тобто в Ірландії можна подорожувати багато, але варто завжди враховувати погоду. В цю країну можна поїхати на 1 день, на тиждень, самому чи з дітьми. В будь-якому випадку подивитись буде багато локацій. Проте чим більше днів, тим краще. Оптимально скласти план, що подивитися в Ірландії за 4 дні. 

Неймовірна та колоритна Ірландія 

Ірландія — це країна неймовірних пейзажів, старовинних замків, зелених пагорбів і багатої культури. Якщо маєте можливість провести в цій чарівній країні мінімум чотири дні, то зможете насолодитися її головними туристичними принадами. 

цікаві місця Ірландії

Поради для подорожі Ірландією:

  • Оренда авто. Ірландія — це країна, яку найкраще досліджувати на автомобілі. Оренда авто дозволить вам самостійно обирати маршрути та зупинятися в мальовничих місцях.

  • Погода. Ірландська погода може бути мінливою, тому варто завжди мати з собою теплий одяг і дощовик, незалежно від пори року.

  • Взуття. Для пішохідних прогулянок, особливо по національних парках, обирайте зручне взуття, адже місцеві стежки можуть бути досить кам'янистими або вологими.

Загалом, Ірландія — це країна, де природа, історія та культура переплітаються в унікальний спосіб. За чотири дні можна побачити її найвідоміші визначні місця, насолодитися неповторними краєвидами, побувати в старовинних замках і відчути гостинність ірландського народу.

Ірландія за 1 день 

тур по Ірландії

Звісно, подорожувати по Ірландії варто довго, але починати тільки з Дубліну. Це справжнє та гаряче серце країни. В першу чергу варто подивитись Трініті-коледж і Келлська книга. Це один із найстаріших університетів Європи. У його бібліотеці зберігається легендарна Келлська книга — рукопис 9 століття, який є шедевром ірландської середньовічної культури. Також варто прогулятися навколо кампусу, щоб відчути академічну атмосферу цього старовинного навчального закладу. Що подивитись далі: О'Коннелл-стріт і Спайр Дубліна. О'Коннелл-стріт — головна вулиця міста, яка є центром комерційного життя Дубліна. Прогулянка цією вулицею дозволить побачити основні визначні місця, такі як Спайр Дубліна — велетенський металевий стовп, що символізує сучасність ірландської столиці.

Закінчіть день відвідинами замку Дубліна, який слугував резиденцією англійських королівських намісників. Замок вражає своєю архітектурою, а також розкриває важливі сторінки історії Ірландії. Екскурсія по замку дасть змогу дізнатися більше про минуле країни та її боротьбу за незалежність.

Ірландія за 2 дні 

найкращі локації по Ірландії

На початку другого дня варто відвідати Глендалох — монастирську долину. Вирушайте з Дубліна на південь до гори Віклоу, щоб побачити знамениту долину Глендалох. Це одне з найважливіших монастирських поселень в Ірландії, засноване у VI столітті святим Кевіном. Величні руїни монастиря, розташовані серед мальовничих гір і озер, залишають незабутнє враження.

Наступним місцем для відвідування стане Пауерскорт, де розташовані одні з найкрасивіших садів у Європі. Сади займають понад 19 гектарів, і тут можна побачити різноманітні стилі ландшафтного дизайну, від японських до італійських садів. Крім того, звідси відкривається чудовий вид на гори Віклоу.

Неподалік від садів знаходиться водоспад Пауерскорт — найвищий водоспад в Ірландії. Висота падіння води — 121 метр, і це місце варто відвідати, щоб насолодитися природною красою. Прогулянка біля водоспаду — це чудова нагода відпочити на природі після насиченого дня.

Ірландія за 3 дні 

що подивитись в ірландії за 4 дні

Третій день варто присвятити одному з наймальовничіших регіонів Ірландії — національному парку Кілларні. Це місце славиться своїми озерами, горами та величними замками. Ви можете здійснити прогулянку на човні по озерах або пішки досліджувати лісисті стежки.

У парку знаходиться замок Росс, побудований у XV столітті. Цей замок був резиденцією ірландських лордів і є яскравим прикладом середньовічної архітектури. Він розташований на березі озера, тому тут можна зробити чудові фотографії та дізнатися більше про історію регіону.

Після відвідування парку Кілларні вирушайте на автомобільну екскурсію Кільцем Керрі — одного з найвідоміших туристичних маршрутів в Ірландії. Це 180-кілометровий маршрут уздовж узбережжя, де ви побачите дикі скелі, зелені пагорби, затишні селища та захопливі панорамні краєвиди Атлантичного океану.

Заключний день в Ірландії 

Четвертий день починається зі знаменитих скель Могер — одного з найвражаючих природних чудес Ірландії. Скелі височіють на 214 метрів над Атлантичним океаном і простягаються на 8 кілометрів уздовж узбережжя. Це місце неймовірно популярне серед туристів завдяки своїм захопливим краєвидам, особливо на заході сонця.

подорож по ірландії

Неподалік від скель знаходиться затишне селище Дулін, яке славиться традиційною ірландською музикою. Прогуляйтеся його вулицями, послухайте живу музику в одному з місцевих пабів та відчуйте справжню атмосферу Ірландії. Це чудова можливість зануритися в місцеву культуру та поспілкуватися з гостинними мешканцями.

Закінчити подорож можна у Гелвеї — яскравому містечку на заході Ірландії. Гелвей відомий своєю мистецькою сценою, вузькими середньовічними вуличками та традиційними пабами. Тут часто проводять фестивалі музики, театру та мистецтва. Прогуляйтеся набережною Гелвея та насолодіться видом на океан.

Навіть 4 дні по Ірландії дозволяють краще вивчити неймовірну історію ірландців. Вона не така популяризована, як англійська, що також буде корисним для розширення світогляду. Загалом, Ірландія може зачарувати, облити дощем та залишити приємні спогади про таку подорож.

Також крім подорожей по Ірландії, в цій країні є багато пропозицій стосовно роботи — більше варіантів на сайті Layboard.com.

Читайте також