Що подивитись в Палермо за 1, 2 і 3 дні

Архітектурні пам'ятки та кухня Палермо
Архітектурні пам'ятки та кухня Палермо

Кожному туристу рано чи пізно варто відвідати Палермо. При цьому столицю Сицилії можна відвідати на різні строки. Доволі часто до туроператорів звертаються з запитами по типу, що подивитися в Палермо за 1 день, що подивитися в Палермо за 2 дні чи що подивитися в Палермо за 3 дні. Звісно, якщо хочеться насолодися колоритом країни, краще планувати довгу поїздку. 

Сама по собі Сицилія мальовнича в різну пору року. Зазвичай, в країні тепло навіть, коли по всьому світу холодно. Тому запит Сицилія Палермо що подивитись актуальний завжди. Залишилось тільки запланувати, що цікавого подивитись в свій приїзд. 

Що подивитися в Палермо за 1, 2 і 3 дні? 

що відвідати в Палермо

Звісно, Палермо можна оглянути за один день, проте цього зазвичай недостатньо. Адже Палермо  це столиця Сицилії, яка вражає багатою історією, культурою та архітектурою. Місто приваблює туристів своїм унікальним поєднанням різних епох та стилів, починаючи від античності до бароко. 

Крім цього в Палермо багато сучасних споруд та магазинів. Також є чимало закладів, де можна спробувати традиційну чи сучасну сицилійську кухню. Тобто будь-якому туристу буде, що відвідати в Палермо. 

Що відвідати в перший день? 

що подивитись в Палермо

Палермо може украсти серце будь-якого туриста за день. Для початку варто відразу відвідати Кафедральний собор Палермо (Cattedrale di Palermo). Це одне з найвеличніших споруд міста, яке поєднує в собі різні архітектурні стилі. Собор був побудований у 1185 році й зазнав численних перебудов. Усередині можна знайти могили королів і реліквії. Не пропустіть можливість піднятися на дах собору, звідки відкривається чудовий краєвид на місто.

Також в перший день, щоб побачити всю культуру та унікальність столиці, варто відвідати Норманський палац (Palazzo dei Normanni) та Капела Палатіна. Цей королівський палац є символом норманської архітектури. Капела Палатіна, яка знаходиться всередині, вражає своїми мозаїками, що створені в візантійському стилі. Це обов'язкове місце для тих, хто хоче побачити багатство культури та мистецтва середньовічної Європи.

Маршрут по Палермо

Якщо хочеться ще трішки прогулятись, то варто побачити й театр Массимо (Teatro Massimo). Це найбільший оперний театр в Італії та третій за величиною в Європі. Його величезний зал і неймовірна акустика роблять цей театр справжнім шедевром архітектури. Театр можна оглянути під час екскурсій, а вечорами тут часто проводяться оперні вистави.

Далі варто побачити площу Преторія (Piazza Pretoria). Ця площа відома своєю фонтанною композицією, яка включає скульптури оголених фігур. Фонтан Преторії, побудований у 16 столітті, став символом міста завдяки своїй унікальності та красі.

Прогулявшись трішки, можна зайти до церкви Сан-Джованні-дельї-Ереміті (Chiesa di San Giovanni degli Eremiti). Ця давня церква відома своїми червоними куполами, які нагадують про арабське минуле Сицилії. Інтер'єр церкви досить простий, але її сад і архітектура створюють атмосферу миру та спокою. Поруч розташована Віа Макиеда (Via Maqueda) та Кватро Канті (Quattro Canti). Віа Макиеда – одна з головних вулиць Палермо, на якій розташовані численні магазини, ресторани та історичні будівлі. На її перетині з Віа Вітторіо Емануеле знаходиться знамените перехрестя Кватро Канті – архітектурна композиція з чотирьох барокових фасадів, які представляють різні пори року та правителів Сицилії.

Другий день: чарівна Сицилія

На другий день відразу варто піти на ринок Балларо (Mercato di Ballarò). Це один із найстаріших та найколоритніших ринків Палермо. Тут можна спробувати місцеву кухню, купити свіжі продукти та відчути атмосферу справжнього сицилійського базару.

що подивитись у Палермо за 2 дні

Обов'язково варто відвідати катакомби капуцинів (Catacombe dei Cappuccini). Це місце підходить для тих, хто любить нестандартні туристичні локації. Катакомби зберігають понад 8000 муміфікованих тіл, які були тут поховані від 16 століття. Це історичне місце може здатися моторошним, але воно дає унікальну можливість побачити обряди поховання стародавнього Палермо.

Загалом на другий день варто більше відпочити та просто прогулятись по місту. Буквально в кожному провулку можна знайти магазинчик чи місце, де можна скуштувати традиційні блюда. 

День 3: околиці та культурні прогулянки

Якщо взяти для відпочинка хоча б день, то можна дослідити околиці Палермо. Почати варто з Монреале (Monreale). Це невелике місто недалеко від Палермо, відоме своєю величною катедрою, яка є чудовим зразком норманської архітектури. Кафедральний собор Монреале славиться своїми мозаїками на біблійні сюжети, які займають площу понад 6000 квадратних метрів.

Поруч розташований пляж Монделло (Spiaggia di Mondello). За бажанням провести день на природі, варто відвідати пляж Монделло. Це ідеальне місце для відпочинку на узбережжі Тірренського моря. Тут можна насолодитися білим піском, прозорою водою та смачною їжею в прибережних кафе.

Обов'язково в третій день варто відвідати музей міжнародної маріонеткової майстерності (Museo delle Marionette). Цей музей присвячений традиційному мистецтву сицилійського театру маріонеток. Тут можна побачити тисячі ляльок, які використовувалися в різних виставах по всій Європі. Це чудове місце для сімейного відвідування, де ви зможете дізнатися більше про сицилійську культуру.

що подивитись у Палермо за 3 дні

Якщо є можливість, то варто відвідати Віллу Джулія (Villa Giulia). Цей парк в центрі Палермо є оазою спокою серед міської метушні. Вілла Джулія  це чудовий приклад італійського садово-паркового мистецтва з фонтанаим, статуями та мальовничими алеями. Це гарне місце для спокійної прогулянки або відпочинку на свіжому повітрі.

Чи варто їхати до Палермо? 

Тим туристам, що вперше їдуть до Палермо, варто врахувати кілька нюансів. Про що мова: 

  1. Транспорт. Палермо має добре розвинену транспортну систему, але для зручності можна скористатися таксі або орендувати автомобіль. 

  2. Їжа. Не пропустіть можливість скуштувати сицилійську кухню  від арранчині (смажені рисові кульки) до касати (традиційний торт). Ринки міста також пропонують чудову можливість скуштувати місцеві делікатеси.

Палермо  досить безпечне місто для туристів, але, як і в будь-якому великому місті, слід дотримуватися обережності, особливо на ринках та в місцях великого скупчення людей.

Читайте також

Що подивитися в Чехії крім Праги
13.09.2024 - 19:30 451 переглянули
Пам’яткові місця  Чехії окрім Праги