Що подивитися в Туреччині на машині та самостійно

Що подивитися в Туреччині на машині та самостійно
Що подивитися в Туреччині на машині та самостійно

Туреччина є неймовірно красивою країною, де можна відпочити чи дізнатися про неймовірну культуру іншої країни. Туреччину можна відвідати з туром, яких неймовірна кількість, або самостійно на машині. У всіх випадках буде багато цікавого, захоплюючого та красивого. Якщо ж їхати до Туреччини, то потрібно обов'язково відвідати найпопулярніші локації, хоч і Туреччина на машині, що подивитися, такий список можна зробити неймовірно різноманітним і незвичайним.

Туреччина що подивитися самостійно

що відвідати в Туреччині

Запитуючи будь-якого досвідченого туриста, що цікавого подивитися в Туреччині, можна отримати найрізноманітніші відповіді. Адже Туреччина різноманітна та неймовірно колоритна. Тому сказати точно, що потрібно відвідати у Туреччині, не можна. Втім, варіантів такої подорожі дуже багато.

Загалом Туреччина відома своїми популярними туристичними напрямками, такими як Стамбул, Анталія та Каппадокія. Однак у країні є багато прихованих перлин, які залишаються поза увагою більшості туристів. Саме їх найкраще внести до списку, що обов'язково відвідати у Туреччині.

Плато Айдер (Ayder Yaylası)

Плато розташоване в провінції Ризі на північному сході Туреччини, плато Айдер пропонує захоплюючі види на зелені гірські схили, густі ліси та кришталево чисті річки. Це ідеальне місце для любителів природи, які бажають насолодитися спокоєм та чистим повітрям.

Тут можна знайти гарячі джерела, древні дерев'яні будинки та познайомитися з культурою та традиціями місцевих жителів — лазів та хемшилів. Плато особливо гарне навесні та влітку, коли цвітуть альпійські луки.

Острів Бозджаада (Bozcaada)

Цей невеликий острів в Егейському морі, неподалік від протоки Дарданелли, відомий своїми виноградниками, кришталево чистими пляжами та традиційними білими будиночками з червоними дахами. Бозджаада залишається відносно незайманим масовим туризмом та пропонує унікальну атмосферу та автентичний відпочинок.

чим здивує туристична Туреччина

На острові можна відвідати фортецю Бозджаада, прогулятися вузькими вуличками старого міста, скуштувати місцеві вина та свіжі морепродукти. Острів також відомий своїми відокремленими пляжами, ідеальними для спокійного відпочинку.

Табір Бабадаг (Babadağ)

Бабадаг — гора на південному заході Туреччини, в районі Олюденіз, популярна серед парапланеристів. Однак на самій вершині, крім захоплюючих польотів, можна знайти відокремлені місця для кемпінгу з чудовими краєвидами на узбережжі Егейського моря.

Це місце приваблює як парапланеристів, а й тих, хто шукає спокою на природі. Вночі можна спостерігати зоряне небо далеко від міських вогнів, а вранці насолоджуватися видом на затоку та узбережжя.

Озеро Салда (Salda Gölü)

Озеро Салда, розташоване в провінції Бурдур, є одним із найчистіших і найглибших озер в Туреччині. Через білий пісок і бірюзову воду його часто називають "турецькими Мальдівами". Місце залишається відносно невідомим серед масового туризму, незважаючи на свою дивовижну природну красу.

Навколо озера розташовані ліси та пагорби, що робить його ідеальним місцем для пікніків, прогулянок та купання. Вода в озері має високий рівень лужності, що надає їй лікувальних властивостей.

Каньйон Іхлара (Ihlara Vadisi)

Каньйон Іхлара в провінції Аксарай — це мальовнича ущелина, що простягається на 14 кілометрів вздовж річки Мелендіз. У каньйоні розташовані численні печерні церкви та монастирі, вирубані в скелях. Це місце схоже на Каппадокію, але менш відоме і менш людне.

Прогулянка каньйоном подарує вам краєвиди на стародавні реліквії, оточені буйною зеленню і звучать тишею природи. У деяких ділянках каньйону можна побачити настінні розписи, що датуються ранньохристиянським періодом.

Містечко Алачати (Alaçatı)

Алачати — це невелике містечко на півострові Чешме, відоме своїми виноградниками, кам'яними будинками та брукованими вулицями. Це місце поєднує в собі автентичність старого турецького міста із сучасною атмосферою бутіків, кафе та ресторанів.

куди поїхати у Туреччині на авто

Містечко популярне серед серферів завдяки вітрам, ідеальним для віндсерфінгу. Алачат також відомий своїми фестивалями, особливо фестивалем трав, який приваблює любителів місцевої кухні та органічних продуктів.

Долина Метеликів (Kelebekler Vadisi)

Долина Метеликів розташована недалеко від Олюденіза, і дістатися до неї можна тільки човном або пішки. Це прихована лагуна, оточена високими скелями, де мешкає безліч видів метеликів, включаючи рідкісні.

Місце ідеально підходить для відокремленого відпочинку, купання та спостереження за природою. Тут можна встановити намет і провести ніч під зірками, насолоджуючись тишею та звуками природи.

Куди поїхати в Туреччині машиною?

Подорож по Туреччині машиною — це відмінний спосіб побачити справжню Туреччину. Такий вид відпочинку, безумовно, цікавіший і складніший. Тому багато туристів відразу від нього відмовляються. Головна перевага поїздки на машині, це можливість побачити те, що іншим туристам недоступно.

Егейське узбережжя

Цей маршрут підходить від Стамбула до Бодрума через Ізмір. На цьому узбережжі є ціла низка місць, де можна добре відпочити. Почнемо з Трої. Це стародавнє місто, відоме за легендою про Троянську війну. Тут можна побачити залишки стародавніх стін та копію Троянського коня. Також можна побачити Бергама (Пергам). Історичне місто, де знаходяться руїни одного з найбільших античних міст, включаючи театр та вівтар Зевса.

Не зайвим буде відвідати Ізмір. Це сучасне місто з багатою історією, де можна відвідати стародавній агорат, базиліку Святого Іоанна та погуляти набережною. Також досить красивим може здатися місто Бодрум. Курортне місто з нічним життям та історичними пам'ятниками, такими як замок Святого Петра та Мавзолей у Галікарнасі.

Середземноморське узбережжя

Цей маршрут лежить з Анталії до Фетхіє через Каш та Калкан. Що можна побачити:

  1. Анталія. Почніть подорож з огляду історичного центру (Калеїчі), старовинного порту та водоспаду Дюден.

  2. Кемер та Чирали. Тут знаходяться пляжі з чистою водою та історичні руїни стародавнього міста Олімпос.

  3. Каш. Затишне містечко з традиційною атмосферою та чудовими краєвидами на узбережжі. Не пропустіть античний амфітеатр та вузькі вулички з лавками місцевих ремісників.

  4. Пляжі Патару. Один із найдовших піщаних пляжів Туреччини, поряд з яким знаходяться руїни стародавнього міста Патару.

Обов'язково потрібно відвідати Фетхіє. Місто, відоме своєю блакитною лагуною в Олюденіз і Долиною Метеликів, а також стародавніми гробницями, висіченими в скелях.

Каппадокія

Один із найпопулярніших напрямів у Туреччині за останні роки. Найкраще туди вирушати з міста Невшехір. Насамперед варто подивитися Геремі. Це музей просто неба з унікальними скельними церквами та фресками. Тут також можна піднятися на повітряній кулі та побачити приголомшливі пейзажі зверху. Далі слід відвідати Долину кохання. Це одне із найбільш фотогенічних місць у Каппадокії.

подорож по Туреччині на авто

Обов'язково варто відвідати Підземні міста Дерінкую та Каймакли. Це вражаючі підземні споруди, які використовували ранні християни для захисту від ворогів. Також на авто можна дістатися до Учхісар. Це скельне поселення із захоплюючими видами на навколишні долини.

Читайте також

Що можна подивитися в Мумбаї за 1 день
08.10.2024 - 20:20 343 переглянули
Що можна подивитися в Мумбаї за 1 день