"Чудово знав": Дуда розповів, чого боїться Орбан

Президент Дуда розповів про страхи Орбана
Президент Дуда розповів про страхи Орбана

Президент Польщі Анджей Дуда розповів у інтерв'ю Wirtualnej Polsce про те, чого боїться Віктор Орбан, прем'єр-міністр Угорщини. За словами Дуди, Захід має показати Путіну, що не боїться, але знає, як Росія грає, і буде готовим і об'єднаним, щоб захиститися від нападу. Президент Польщі також наголосив, що загроза війни існує, і необхідно не лише засуджувати, а й мати здатність стримувати Росію. Він стверджує, що військові технології та підготовка солдатів допоможуть виграти потенційний конфлікт.

Президент також зазначив, що вже немає країн, які не беруть до уваги можливість війни. Журналіст запитав Дуду, чи не боїться Орбан через свої дії, на що той відповів позитивно. Він також зазначив, що інші лідери не їздять до Москви, як робить Орбан, і не мають контактів з Росією. Він додав, що Орбан не сказав нічого про свою поїздку до Росії, коли він був у Києві.

Про питання дисциплінарних заходів проти Орбана Дуда не висловився, стверджуючи, що це питання для прем'єр-міністра Польщі. Президент підкреслив, що візит Орбана до Москви не залишився непоміченим і обговорювався в різних колах. Він також нагадав, що інші лідери теж мають відносини з Росією, і це можна було б обговорити. Останнім часом Орбан виступив проти членства України в НАТО на саміті альянсу.

Читайте також