Чверть мільйона поляків отримають повістки до початку 2025 року

Полякам надсилають повістки до 2025 року
Полякам надсилають повістки до 2025 року

Міністерство оборони Польщі заявило, що готується до проведення військової кваліфікації, в якій будуть перевіряти 230 тисяч осіб, включаючи жінок і людей до 60 років. Тих, хто не з'явиться, очікує штраф. Про це повідомляє польське видання Fakt.

Коментуючи це рішення, видання попереджає поляків про необхідність дотримуватися його виконання: "Краще прийти, інакше будеш покараний!". Зазначається, що термін проведення військової кваліфікації на території Польщі закінчується до кінця січня 2025 року.

Крім чоловіків, повістки отримають жінки 1998-2006 років народження з необхідною кваліфікацією для військової служби. Повістка повинна бути доставлена не пізніше, ніж за 7 днів до призначеної дати комісії. Якщо людина не може з'явитися на кваліфікацію з поважних причин, вона повинна повідомити про це голову гміни або мера міста, не пізніше дня, коли слід з'явитися для проходження кваліфікації. В такому випадку їй буде призначена нова дата з'явки до комісії.

Варто зазначити, що військова кваліфікація ще не означає призов в армію. Щодо осіб, які ухиляються від служби у війську і проживають за кордоном, на рівні Європейського союзу ведеться дискусія про їх повернення в Україну. Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський зазначив, що ЄС може створити умови, що будуть стимулювати таких чоловіків повертатися на батьківщину.

Читайте також