Далекобійникам-ухилянтам, які кидають авто за кордоном, готують покарання: подробиці

Автомобіль на митниці забезпечується на заставу
Автомобіль на митниці забезпечується на заставу

Українським далекобійникам, які під час виконання міжнародних рейсів залишають за кордоном фури і не повертаються додому через страх мобілізації, хочуть прирівняти до викрадачів. Про це повідомив віцепрезидент Асоціації міжнародних автоперевізників Віктор Балін.

Деякі водії міжнародних рейсів, які отримали тимчасове законне право виїхати за кордон за допомогою системи "Шлях", відмовляються повертатися, залишаючи вантажівку компанії. Вони намагаються ухилитися від мобілізації після повернення додому.

«Я думаю, що найближчим часом ми разом з юристами розробимо докази для водіїв, що вони матимуть не тільки проблеми з поліцією, а саме справу буде розглядатися як викрадення автомобіля», - сказав він.

За словами Баліна, інформацію про таких водіїв передаватимуть до Інтерполу, щоб вони потім не могли знайти роботу за кордоном. Він також зазначив, що проблеми міжнародних перевізників призводять до зменшення кількості перевезень. Це може негативно вплинути на експортерів та імпортерів, що скажеться на валютному балансі України.

Дії ухилянтів-водіїв створюють додаткові труднощі для компаній, оскільки їм потрібно знайти нового водія, щоб повернути фуру. Крім того, перевізника, водія якого не повертаються до України, блокують у системі "Шлях".

Нагадаємо, польський міністр закордонних справ Радослав Сікорський стверджує, що українці призовного віку, що перебувають у Польщі, не мають права отримувати соцвиплати, якщо вони ухиляються від військової служби на Батьківщині.

Читайте також