Деякі українці отримають автоматичну відстрочку без потреби йти в ТЦК: перелік

Деякі українці отримають автоматичну відстрочку без потреби йти в ТЦК: перелік

Студенти, що навчаються на денній формі навчання, а також батьки трьох або більше дітей матимуть можливість автоматичної відстрочки від мобілізації за допомогою застосунку «Резерв+». Про це повідомила заступниця міністра оборони України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій та цифровізації Катерина Черногоренко.

«Одна з наступних функцій, яку ми плануємо реалізувати в «Резерв+», це автоматична відстрочка», – зазначила Черногоренко.

Черногоренко додала, що в деяких випадках відстрочка має надаватись автоматично, без потреби відвідувати територіальну військово-комісійну.

«Ці дані вже є в державі, в реєстрах, в тому чи іншому вигляді. Наприклад, родинні зв'язки. Зв'язок між батьком, матір'ю, дітьми є в державному реєстрі актів цивільного стану», – пояснила Черногоренко.

Заступниця наголосила, що Міноборони прагне зробити «Резерв+» справжньою цифровою альтернативою територіальній військово-комісії.

Нагадаємо, що з 18 травня оновлення персональних даних та оформлення військово-облікових документів для понад двох мільйонів українців доступні у застосунку «Резерв+». Оновлення даних через застосунок займає лише декілька хвилин і кількість користувачів, які оновлюють дані, продовжує зростати щодня.

В мобільному застосунку «Резерв+» тепер буде відображатися статус бронювання від мобілізації.

Нагадаємо, що «Резерв+» - це український мобільний застосунок, розроблений Міністерством оборони України, який дозволяє призовникам, військовозобов’язаним та резервістам оновити свої облікові дані та отримати електронний військово-обліковий документ. Застосунок був запущений у травні 2024 року.

Читайте також: