Демографічна криза: Шмигаль розповів, скільки дітей має бути в кожній сім’ї

Переписка:

Україна стикається зі складною демографічною ситуацією через війну, зазначив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль. Він вважає, що кожна українська сім'я повинна мати не менше трьох дітей, щоб країна мала позитивні перспективи.

«Ми втратили величезну кількість людей. На жаль, люди гинуть через цю повномасштабну війну. На жаль, ми втратили і тих людей, які покинули Україну з дітьми. Понад мільйон українських дітей перебуває за кордоном. Задача – повернути ці сім'ї, повернути цих дітей, а також мотивувати українців народжувати якомога більше діточок, для того, щоби Україна процвітала у своєму мирному майбутньому після нашої перемоги», – зазначив Денис Шмигаль.

За словами Прем'єр-міністра, кожна українська сім'я повинна мати не менше трьох дітей, щоб Україна мала перспективи.

Денис Шмигаль також розповів, що держава планує залучати кошти з-за кордону для збільшення виплат за народження дитини. Зараз усі кошти йдуть на фінансування Сил оборони України.

«Новий законопроєкт передбачає прив'язку виплат до прожиткових мінімумів. За народження першої дитини держава планує виплати в розмірі майже 400 тис. грн допомоги», – додав Прем'єр-міністр.

Минулого року в Україні народилося 187 387 тисяч дітей.

Демограф Олександр Гладун наголошує, що війна загрожує перетворити Україну на безлюдну Монголію, оскільки населення стрімко скорочується.