День народження Зеленської: стильні образи першої леді

Олена Зеленська: елегантність та символіка українських брендів

Сьогодні, 6 лютого, перша леді Олена Зеленська святкує День народження. Вона виповнилось 46 років. Дружина президента України Володимира Зеленського виділяється своїм стилем, яким вона передає важливі повідомлення світовим лідерам.

Олена Зеленська не використовує яскраві кольори, її образи часто мають ніжні відтінки або класичні тона. Це підкреслює її елегантність, вишуканість та важливість бути почутою світовими лідерами.

Мені пощастило бути не лише першою леді, а першою леді України. Країни, у якій є багато талановитих дизайнерів. Це суперзірки у світі моди. Завдяки вашим талантам, любі дизайнери, я можу використовувати свою роботу та статус, аби з гордістю презентувати Україну на міжнародній арені.

Олена Зеленська

У минулому році перша леді України Олена Зеленська була дуже активна. Вона здійснила офіційні візити до США і Канади, була присутня на урочистому заході в Букінгемському палаці з нагоди коронації Чарльза ІІІ та провела ряд важливих зустрічей на саміті НАТО у Вільнюсі та в інших місцях. Кожного разу вона представляла не лише стильні, але й символічні образи українських брендів. Сьогодні ми згадуємо найкращі з них.

Зустріч з Байденом

20 лютого 2023 року президент України Володимир Зеленський і його дружина Олена Зеленська зустріли президента США Джо Байдена біля Маріїнського палацу. Для цієї важливої зустрічі господиня обрала total black образ. На ній було коротке двобортне пальто вільного крою від українського бренду A.M.G., водолазка і штани-палаццо від українського бренду Artem Klimchuk. Вона доповнила свій вигляд чорним взуттям і на лацкан пальта прикріпила золоту брошку в формі калини з перлів.

Урочистий захід у Букінгемському палаці

Перед коронацією короля Чарльза ІІІ, перша леді України обрала елегантний образ від українських дизайнерів. Вона носила чорну сукню з довгим рукавом від Gasanova та брошку «Полин, Євшан-Зілля», створену спеціально для Олени Зеленської брендом Ruslan Baginskiy.

Церемонія коронації Чарльза ІІІ та Камілли

Для цього важливого події Олена Зеленська обрала м’ятний наряд від українського бренду The Coat, який складався зі сукні з поясом та пальта.

Зустріч з президентом Південної Кореї

Під час офіційного візиту до Південної Кореї Олена Зеленська обрала білосніжний костюм від українського бренду A.M.G. Вона доповнила свій образ сережками Guzema Fine Jewelry, вінтажною брошкою та коричневими туфлями-човниками.

На святі День вишиванки, 8 травня, перша леді зустрілася у Сеулі з українською діаспорою. Вона обрала вишиту сорочку-витинанку від іншого відомого українського бренду та додала до свого елегантного образу чокер від Hryvna і хрестоподібний кулон того ж бренду.

Перша леді також одягла молочну вишиванку, створену в техніці рішельє, від бренду Gunia Project. Її орнамент базується на косівських кахлях XX століття та чернечих рушниках Київщини XIX століття. Сорочка має образ дерева життя, яке символізує родючість, світобудову і захист роду. Вона підперезана тканим поясом ручної роботи Gunia Project, і орнамент на ній нагадує викрої з українського народного одягу.

Вишиванка в Ізраїлі

Перша леді України одягла білу вишиванку з об'ємними рукавами, яка виглядала ніжно та вишукано. Вона поєднала її з чорними класичними штанами та бежевими туфлями-човниками на невисоких підборах. Волосся було укладено в легкі локони, а до образу додали лаконічні сережки та підвіска.

Концерт на саміті НАТО у Вільнюсі

На концерті на Лукішській площі Вільнюса, який відбувався в рамках події «Піднімаю прапор за Україну в НАТО», Олена Зеленська виступила в брюках Katimo та чорно-білій вишиванці від Gunia Project. Сорочку назвали «Франка» через її подібність до борщівської вишиванки.

Відвідування Швеції

Для зустрічі з королевою Швеції, перша леді обрала синій брючний костюм від A.M.G., який доповнила золотою брошкою у формі колоска та сережками «Колоски» від Dukachi.

День Незалежності України

24 серпня Україна відзначала 32-у річницю з Дня проголошення Незалежності. Олена Зеленська традиційно вибрала вишиванку, яка мала вишивку з рушників Сумщини з зображенням янголів, пташок і квітів, що схожі на іриси. На центрі вишито тризуб, а вишивка виконана ніжно блакитними та жовтими нитками.

Зустріч перших леді та джентльменів

Для саміту, присвяченого ментальному здоров’ю та медичному партнерству між країнами, Олена Зеленська обрала вишуканий молочний костюм від Gasanova. У манжеті жакета вона прикріпила брошку в формі мапи України, створену спеціально для заходу.

Візит до США

Під час свого офіційного візиту до США, Олена Зеленська розпочала свій шлях в костюмі-двійці від Bobkova. Цей образ був частиною колекції під назвою «Мрія», яка від