День відкриття Олімпіади: «масована атака» на залізницю зірвала плани 800 тисяч пасажирів

Транспортний хаос на залізниці Олімпіади
Транспортний хаос на залізниці Олімпіади

У Парижі під час відкриття Олімпійських ігор залізницям Франції нанесли шкоду в результаті кількох актів саботажу. Про це повідомляє Le Figaro.

Зранку 26 липня сотні пасажирів в Парижі дізналися, що їх потяги не можуть поїхати. Пізніше оператор залізниці SNCF повідомив, що вночі на мережі залізниці стався низка намірених пошкоджень на різних місцях; інциденти сталися в перший день Олімпійських ігор.

Мережа швидкісних поїздів (TGV) була паралізована через підпали на трьох лініях: Атлантичній, Північній і Східній. Це призвело до серйозних затримок у роботі транспорту. Керівництво залізниці Франції вважає, що це "масована атака, яка паралізувала мережу TGV".

Міністр транспорту Патріс Вергріт заявив, що "всі наявні факти свідчать про намірені дії". "У ті ж години, знайдені автомобілі і люди, які втекли – зокрема на південному сході, запальні речовини виявлені на місці", – сказав він. Вергріт також повідомив, що розслідування триває, проте "все вказує на те, що це були зловмисні підпали".

 Le Figaro зазначає, що пасажирам рекомендується відкласти поїздку і не відвідувати станцію, помінявши безкоштовно або повернувши квиток. Ремонтні бригади вже прибули на місце події, але роботи триватимуть протягом всього вихідного дня. Проблеми з транспортом також спостерігаються на вокзалі Монпарнас у Парижі, що викликає невдоволення серед туристів у соцмережах.

Глава столичного регіону Валері Пекресс також засудила інциденти і назвала їх "масовою скоординованою атакою", висловивши вдячність співробітникам залізниці, які не дозволили зловмисникам дійти до кінця на південно-східній лінії.

Вона заявила, що лише у п'ятницю плани 250 тисяч подорожуючих постраждають. Влада і транспортні компанії готують альтернативні маршрути та способи доїзду, а подорожуючих, які мають квитки на потяги, закликають не ставитися на вокзал.

Директор оператора залізниці SNCF Жан-П'єр Фаранду заявив, що компанія використовує всі свої можливості для якнайшвидшого вирішення проблеми. За його словами, підпали пошкодили плани 800 тисяч пасажирів.

Також варто зазначити, що погода також може суттєво погіршити плани відвідувачів Олімпіади. В Парижі на день церемонії відкриття Олімпіади прогнозують сильні опади. Найсильніші дощі очікуються ввечері.

Читайте також