День захисників та захисниць України 2024: історія свята, привітання та листівки

Люди, святкування, листівки та прапори
Люди, святкування, листівки та прапори

1 жовтня українці святкують День захисників і захисниць. Цей день - час, коли ми шануємо тих, хто захищає нашу незалежність та суверенітет. Подібно до героїв минулого, таких як ветерани Другої світової війни і наші козаки, ми вшановуємо сучасних захисників, які захищають наші кордони від агресорів.

Сьогодні також відзначають Покрову Пресвятої Богородиці та День українського козацтва. Покрова оберігає і захищає нас сьогодні. Ми просимо Пресвятую Богородицю дарувати мир Україні та захищати наші кордони від ворогів.

За указом президента Петра Порошенка, День захисників і захисниць став святом з 2014 року, після анексії Криму Росією. Це свято відзначається в одну дату з православним святом Покрови Пресвятої Богородиці - 14 жовтня.

У 2023 році Українська православна церква та Українська греко-католицька церква перейшли на новоюліанський календар, тому святкування Покрови Пресвятої Богородиці перенесли на 1 жовтня. Також дати Дня захисників та захисниць України і Дня українського козацтва було змінено за указом нинішнього президента Володимира Зеленського.

Привітання у прозі

Вітаю з великим святом - Днем захисників та захисниць України! Дякую за твою відвагу, безстрашність та патріотизм. В цей день хочу побажати тобі віри, миру, стійкості та мужності. Хай успіх і добро завжди біля тебе!

***

З нагоди Дня захисника України бажаю тобі сил, як у козака, щоб вороги боялися тебе й перепони руйнувалися на твоєму шляху! Бажаю відчувати себе затишно і комфортно, де б ти не був, і мати багато веселих моментів. Залишайся міцним і в формі! Зі святом!

***

Вітаю з Днем захисника Вітчизни! Бажаю тобі сил, мужності та відваги. Нехай кожен день буде успішним, кожен вчинок - гідним, кожна ідея - відмінною, кожне слово - твердим, а кожна дія - впевненою. Бажаю здоров'я, кохання і непереможності!

***

Вітаю тебе зі святом! Бажаю, щоб ти і всі твої рідні були завжди в безпеці. Нехай День захисників та захисниць буде наповнений приємними моментами. Здоров'я, добробуту і кохання! Мирного неба та здійснення всіх бажань!

***

Нехай Бог завжди захищає тебе від усіх негараздів! У цей важливий день хочу побажати тобі здоров'я, успіху в службі і кар'єрному зростанні. Нехай удома тебе завжди чекають близькі серцю люди. Бажаю мирного неба над головою й щастя в житті!

Привітання у віршах

Ти ніколи не ховаєшся за людьми,Вірно носиш форму і завжди на посту!Ти - гордість, символ сили і мужності,Ти - наш захисник, патріот України!

***

Низький вітання з Днем захисника!Бажаю сміливості та вдачі, успіхів у всіх починаннях.Хай кожен день буде повний сил і радощів,А Бог завжди береже тебе від усього лихого!

***

Вітаю зі святом, будь сильним і непереможним!Нехай в житті будуть тільки перемоги та переможці!Нехай серце завжди радіє, доля тебе щедро обдаровує,І Бог посилає щастя і благополуччя на всі шляхи!

***

Бажаю сил і оптимізму,Щастя, здоров'я та добра.Будь завжди пильним і мужнім,З миром і коханням на землі вкраїнській!

Привітання у листівках

Читайте також