Депутати не змогли перейменувати Первомайськ, Синельникове і Павлоград

Процес перейменування населених пунктів України
Процес перейменування населених пунктів України

Верховна Рада розгляне перейменування п'яти населених пунктів

Сьогодні Верховна Рада розглянула перейменування п'яти населених пунктів, які окремо винесли на голосування. Трансляцію голосування вів нардеп Олексій Гончаренко.

Первомайськ Миколаївської області перейменувати не змогли. Пропонували Ольвію та Ольвіополь, але жодна постанова не набрала необхідної підтримки.

Не змогли перейменувати і Синельникове Дніпропетровської області. Пропонували Рівнопілля, але проголосували лише 180 парламентарів. Синельников - імперський генерал.

Павлоград теж перейменувати не змогли. Пропонували Матвіїв.

Тільки перейменування Южноукраїнська і Южного було вдалим - тепер це Південноукраїнськ і Південне.

Нагадаємо, у вересні народні депутати з другої спроби перейменували понад 300 населених пунктів та районів, назви яких пов'язані з імперським і радянським минулим. З постанови виключили зміну назви для Павлограда, Синельникового, Южного, Южноукраїнська, Первомайська. Ці населені пункти вирішили перейменовувати окремими постановами.

До слова, кількість місцевих жителів, які проти перейменування топонімів в Одесі, переважає над тими, хто за, у 1603 голоси. Про це свідчить опитування мера міста Геннадія Труханова у своєму Telegram-каналі. Мер Одеси зауважив, що в опитуванні взяли участь не лише місцеві жителі.

Читайте також