Держава шукає фахівця, який котролюватиме будівництво військового цвинтаря. Названо гонорар

Шукаємо фахівця будівництва військового цвинтаря
Шукаємо фахівця будівництва військового цвинтаря

Державна установа "Національне військове меморіальне кладовище" відхилила пропозицію підприємця Валерія Шумахера, який брав участь у тендері на технічний нагляд за І чергою будівництва військового кладовища. Про це повідомлено в матеріалі з "Главкома".

Вартість закупівлі склала 23,63 млн грн, але дві компанії заявили про дискримінаційні умови закупівлі. Проте Антимонопольний комітет не побачив нічого поганого в вимогах замовника і не задовольнив скаргу компанії "В.С. Інжиніринг".

У тендері на технічний нагляд зареєструвався лише один учасник - Валерій Шумахер, який запропонував вартість послуг в 17,72 млн грн. Проте замовник вимагав доказів досвіду виконання подібних проєктів, а Шумахер не зміг їх надати. Його пропозиція була відхилена.

Наразі триває будівництво І черги військового кладовища, яке буде завершено до кінця 2025 року. Перші поховання на кладовищі з'являться цієї осені. Загалом на кладовищі буде відведено близько 12 тис. могил і 720 колумбарних ніш.

Консорціум "Білдінг Юа" став переможцем на тендері на будівництво кладовища з пропозицією вартості 1,75 млрд грн, що на 41,96 млн грн менше від очікуваної ціни.

Читайте також