Державна служба зайнятості створює власний застосунок з вакансіями

Державний центр зайнятості планує запустити мобільний застосунок з доступом до Єдиного порталу вакансій

Директорка Державного центру зайнятості Юлія Жовтяк розповіла, що цього року планується запуск мобільного застосунку Служби зайнятості, який надаватиме доступ до Єдиного порталу вакансій. Завдяки цьому аплікації буде можливість знайти всю необхідну інформацію про Послуги Служби зайнятості та буде спрощена комунікація між претендентами на роботу та роботодавцями.

Директорка також зазначила, що метою центру у поточному році є спрощення та оцифровка всіх чинних послуг та сервісів. У відомстві вони хочуть прибрати паперовий документообіг, щоб зробити обслуговування більш зручним.

Також розповіли, що в Службі зайнятості розглядають варіант дистанційного спілкування з людиною, якщо для неї на даний момент немає пропозицій. Це полегшить комунікацію та дозволить ефективніше вирішувати питання працевлаштування.

Усі ці зміни спрямовані на те, щоб зробити центр більш клієнтоорієнтованим та задовольнити потреби як роботодавців, так і шукачів роботи. Вони також планують працювати над наповненням ринку праці професійними кадрами та розвивати грантові програми для початку власного бізнесу.

Зміни в системі виплат грошової допомоги для внутрішньо переміщених осіб

Починаючи з березня 2024 року, змінився порядок виплати грошової допомоги для внутрішньо переміщених осіб (ВПО).

Єдиний портал вакансій Державного центру зайнятості ставатиме ще більш популярним

З метою залучення більшої кількості безробітних осіб до пошуку роботи, вакансії, які публікуються на robota.ua, тепер також будуть розміщуватися на Єдиному порталі вакансій Державного центру зайнятості. Це дозволить надати доступ до вакансій усім безробітним у різних регіонах України.

Слова Юлії Жовтяк в докладнішому форумі можна почитати тут.