Державний кордон Швейцарії та Італії змінився: що стало причиною

Мапа Швейцарії та Італії з кордонами
Мапа Швейцарії та Італії з кордонами

Державний кордон Швейцарії з Італією був адаптований через танення льодовиків, спричинене кліматичними змінами. Про це повідомляє видання Swissinfo.

Згідно зі звітом, велика частина швейцарсько-італійського кордону визначається льодовиками та сніговими полями. Такі природні елементи змінюються та впливають на межі між країнами з таненням льодовиків. Зміни були внесені в районі Монте-Роза, Кабан-Гласьє та Гобба ді Роллін.

Також варто відзначити, що у травні 2023 року італо-швейцарська комісія домовилася про проект, який враховує інтереси обох країн.

Крім того, Швейцарія внесла зміни в кордон з Францією. У кантоні Женева прокладання нової транскордонної трамвайної лінії призвело до незначних змін у кордоні між комунами Перлі-Серту та Бардоннекс.

За звітом видання, Швейцарія та Франція обмінюватимуться еквівалентними ділянками території. Інші зміни у кордоні між Францією та Швейцарією пов'язані з роботами на річці Германс та на набережній річки Форон.

Нагадаємо, що в Швейцарії поліція розслідує справу проти 64-річної американки, яка використала капсулу для самогубства Sarco. За допомогу у самогубстві також було затримано кількох людей.

Читайте також