"Десант висадити складніше": українські військові про слабкості флоту РФ

Українські військові проводять десант
Українські військові проводять десант

Втрати російського флоту у Чорному морі обмежили його можливості

За інформацією українських військових експертів, російські військово-морські сили стали нездатні впливати на хід бойових дій в Україні через значні втрати, зазнані в Чорному морі.

"Російський флот паралізований в Азово-Чорноморському регіоні", - повідомив речник Військово-морських сил Збройних сил України Дмитро Плетенчук.

Плетенчук також підкреслив, що після втрати третини кораблів Чорноморського флоту, росіяни не можуть ефективно впливати на ситуацію в регіоні. Він зазначив, що навіть ті кораблі, які могли б перебувати внутрішніми водами, не застосовуються через нездатність російського флоту впоратися зі залишками в Чорноморському флоті. Крім того, кораблі з інших акваторій також не можуть потрапити до Чорного моря.

Заступник начальника штабу ВМС ЗС України Андрій Риженко наголосив на складності проведення десантних операцій для росіян через необхідність придушити берегові ракетні системи, розташовані на узбережжі Одещини та Миколаївщини, а також через значні втрати десантних кораблів.

Міністерство оборони Великої Британії заявило, що недавні російські військово-морські навчання "Океан-24" перебільшено, і в них можуть брати участь лише близько 300 судів, а не 400, як заявлялося.

Незважаючи на втрати в Чорному морі, Росія продовжує інвестувати у розвиток свого флоту в інших регіонах. Особливо це стосується спуску на воду нового підводного човна "Якутськ" для Тихоокеанського флоту, який здатний нести крилаті ракети "Калібр".

Читайте також