Дев'ять років тому загинув Кузьма «Скрябін»

Вшанування пам'яті Андрія Кузьменка

2 лютого виповнюється дев'ять років від смерті Андрія Кузьменка, відомого українського співака та лідера гурту "Скрябін". За цей час його близькі заснували пекарні, але найбільше пам'ятати його залишаються його пісні, які досі співають українці.

Дитинство та початок мистецького шляху Андрія Кузьменка

Андрій Кузьменко народився в Самборі, Львівська область. Він мріяв стати водієм сміттєвозу, але потім почав цікавитися музикою. Він створив гурт "Скрябін" у 1986 році, де його підтримав гітарист Володимир Шконда. Перший альбом "Чуєш біль" вийшов у 1987 році.

Початок слави та розвиток творчості Андрія Кузьменка

У 2000 році Кузьма став ведучим хіт-параду "Гаряча сімка" та почав показувати свої вміння як актор і гуморист. Він також став ведучим програми "Шанс і Шейканемо" разом з Наталею Могилевською. У 2006 році вийшла його книга-автобіографія "Я, Побєда і Берлін", яка стала дуже популярною.

Смерть Андрія Кузьменка

Андрій Кузьменко загинув в автокатастрофі у 2015 році. Поховали його у родинному склепі поблизу Львова. Він пам'ятався як талановитий музикант, актор і патріот України, який завжди радував усіх своїм гумором та творчістю.

Співак їхав з концерту і через ожеледицю виїхав на зустрічну смугу.

Українці завжди любили і цінували Андрія Кузьменка. Його пісні стали народними, і їх переспівують інші артисти у пам'ять про нього. Його визнання зростало після смерті, і кожна річниця його загибелі відзначалася концертами пам'яті.