DFC профінансує для України страхування політичних ризиків

ДФК профінансує страхування політичних ризиків
ДФК профінансує страхування політичних ризиків

Американська корпорація DFC надає Україні страхування ризиків на 350 млн доларів

Під час Міжнародної конференції з питань відновлення (URC2024), Американська корпорація з фінансування міжнародного розвитку (DFC) оголосила про фінансування, що включає страхування ризиків для України на суму 350 млн доларів США.

"Кожна конференція з відбудови мала компонент по обговоренню страхування військових ризиків. На третій конференції, у Берліні, відбулася певна еволюція цієї теми. Так, Американська корпорація з фінансування міжнародного розвитку (DFC) розширила інструменти страхування. Нові угоди будуть охоплювати перестрахування на суму 50 млн дол. за посередництва компанії Aon з метою формування страхових полісів від воєнних ризиків для приватних компаній, що працюють в Україні", - заявила перша віцепрем'єр-міністрка та міністрка економіки Юлія Свириденко.

Також, 150 млн доларів будуть використані на страхування політичних ризиків, в тому числі для підтримки операцій у аграрному експортному секторі.

"Укладено договір на страхування політичних ризиків на суму 152 млн доларів для українських компаній, які працюють у виробничому секторі", - додала міністрка.

Читайте також