"Дія" запустила віртуальні шлюби: оформити можна за півгодини

Віртуальне весілля за півгодини
Віртуальне весілля за півгодини

Україна запустила функцію одруження онлайн через програму "Дія".

Цю новину повідомив Михайло Федоров, віце-прем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій - міністр цифрової трансформації, у Telegram.

Тепер всі охочі зможуть провести повний процес реєстрації шлюбу онлайн - від подання заяви до отримання свідоцтва. Пари зможуть приєднатися до церемонії з будь-якого місця. У додатку також можна буде змінити прізвище або взяти подвійне.

"Запускаємо шлюб онлайн у Дія. Тільки в Україні ви можете пройти повний цикл одруження - від подання заяви, шлюбу онлайн і до свідоцтва в додатку. Більше не потрібно нікуди їздити, збирати документи, складати їх у файлик, щоб стати чоловіком та дружиною. Тепер це кілька кліків у Дія. Завдяки шлюбу онлайн військові та пари, що знаходяться далеко один від одного, зможуть одружитися, незважаючи на обставини, відстань між містами чи навіть країнами", - наголосив Федоров.

Весь процес одруження триватиме близько 30 хвилин. Свідоцтво про шлюб з'явиться в "Дії", а паперову версію надішлють поштою.

Федоров заохочує провести пропозицію в Дія, щоб здивувати свою половинку. Він також зазначив, що цей креативний спосіб - лише початок цифровізації інших послуг, які з'являться в Дія.

Міністерство цифрової трансформації України оголосило про запуск програми "Національний кешбек" через додаток "Дія".

Читайте також