Диякон Московської церкви? Адвокатка анонсувала розслідування проти Порошенка

Хрещение у Русі? Історія церкви розслідується
Хрещение у Русі? Історія церкви розслідується

Адвокатка Олена Ісаєвська звернулася до партії "Європейська Солідарність" з питанням, чи Петро Порошенко все ще є дияконом Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП). Запит було надіслано й до Московської церкви, яка діє в Україні під назвою УПЦ (МП). Про це повідомляє видання "Закон і бізнес".

У своєму запиті адвокатка посилається на інформацію в ЗМІ про те, що народний депутат Петро Порошенко був висвячений дияконом і брав участь у релігійних церемоніях церкви Московського патріархату.

Також адвокатка цікавиться, коли саме Порошенко був висвячений дияконом і чи продовжує він займати цю посаду. Якщо він позбавлений священного звання, то коли це сталося і на якій підставі.

За інформацією видання, Порошенко довгий час був прихожанином УПЦ (МП) і був висвячений дияконом на Трійцю у 2009 році.

Проте, відомо, що протягом свого президентства Порошенко активно підтримував ідею створення помісної православної церкви та сприяв отриманню Томоса від Вселенського патріарха. Тим часом Московська церква діяла проти цього процесу. У результаті, 15 грудня 2018 року на Вселенському соборі була створена Православна церква України (УПЦ7ПЦУ) на основі повної канонічної незалежності.

Раніше повідомлялося, що Верховна Рада прийняла закон про заборону діяльності релігійних організацій, пов'язаних з РФ на території України.

Читайте також:

  • Заборона Московської церкви. Які варіанти пропонує держава Онуфрію?
  • Законопроєкт про заборону Московської церкви ухвалено. Що далі?
  • Верховна Рада заборонила діяльність Московської церкви. Що далі?
  • Рада ухвалила закон про заборону Московської церкви
  • Заборона Московської церкви: список тих, хто не голосував

Читайте також