Діджитал-маркетинг: від тренду до необхідності

Діджитал-маркетинг: від тренду до необхідності
Діджитал-маркетинг: від тренду до необхідності

Постійні інвестиції в інформаційні технології призвели до того, що діджитал-маркетинг став особливо популярним. Галузь все ще набирає обертів та має попит у сфері IT. Якщо ви хочете спробувати себе в новій професії, можете пройти курси діджитал маркетингу на dan-it.com.ua, що орієнтовані на новачків.

Як працює digital-маркетинг?

Digital-маркетинг забезпечує правильну взаємодію бренду та клієнтів у мережі та інших місцях. Використовують для цього всі можливі цифрові комунікації. До того ж кваліфіковані спеціалісти застосовують не тільки онлайн-інструменти.

Діджитал-маркетинг спрямовано на поєднання онлайн і офлайн-каналів для збільшення продажів. Наприклад, сюди належать IoT (інтернет речей), інтерактивні канали, QR-коди на банерах та листівках, які вам дають на вулиці, POS-термінали та інші засоби. 

Різновиди цифрового маркетингу, де ви можете себе спробувати

Принципи й канали digital marketing нічим не обмежені. Проте існує декілька великих розгалужень цієї діяльності. Якщо ви шукаєте, де себе реалізувати, можете вибрати один з наступних популярних напрямків:

  • пошукова оптимізація, що заснована на алгоритмах Google та стратегії SEO-просування;
  • контент-маркетинг, який спрямовано на підвищення впізнаваності, побудови довіри від аудиторії;
  • SMM для просування в соціальних мережах та роботи з клієнтами від 16 до 40 років;
  • контекстна реклама, яка працює за схемою PPC (оплата йде за кліки);
  • партнерський маркетинг, що дає змогу охоплювати більшу аудиторію завдяки роботі з партнерами.

Також популярними напрямками є нативна реклама й автоматизація маркетингу. В діджитал-галузі є купа різних напрямків, які працюють суміжно над просуванням продукту та збільшенням впізнаваності.

Переваги діджитал-маркетингу

Цифровий менеджмент має більше інструментів для просування, ніж традиційні методи. Тож компанії сьогодні воліють звертатися до діджитал-маркетологів. Ця галузь дає змогу:

  • покращувати конверсії;
  • обходити конкурентів;
  • покращувати репутацію бренду;
  • будувати лояльні відносини з клієнтами тощо.

Тут можна себе реалізувати, якщо є бажання проявляти творчі навички, розвивати аналітичні здібності тощо. Якщо питання стоїть у тому, чи буде галузь перспективною, то так, буде. Ви можете опанувати професію в цьому напрямку та працювати з різними компаніями, забезпечуючи собі фінансову стабільність.