Директорка музею Голодомору проти блогера: поставлено крапку у гучній справі про цькування

Директорка музею Голодомору проти блогера: крапка у гучній цькування
Директорка музею Голодомору проти блогера: крапка у гучній цькування

Директорка музею Голодомору дізналася про те, що її позов не задовольнили

Улітку 2023 року юрист-блогер Клим Братківський звернув увагу на призначення Лесі Гасіджак на посаду виконуючої обов'язки директорки музею Голодомору в Києві, назвавши його знущанням з пам'яті про Голодомор. У відповідь на це Леся Гасіджак подала позов у суд, щоб захистити свою честь та гідність від цькування в соціальних мережах.

Однак у жовтні 2024 року Голосіївський районний суд Києва відхилив позов Лесі Гасіджак. Її адвокатка планує оскаржити це рішення. Про це повідомляє Асоціація жінок-юристок України «ЮрФем».

«Коментувати рішення поки зарано, ми чекаємо повний текст, щоб проаналізувати мотивувальну частину, але вже готуємося до його оскарження в апеляційному суді», – сказала адвокатка директорки Оксана Гузь.

У своєму позові адвокатка Лесі Гасіджак зазначила, що негативні коментарі та поширена інформація призвели до створення негативного уявлення про неї як науковицю та громадську активістку, що пошкоджує її ділову репутацію та впливає на професійну діяльність. Вона також вважає, що ці дії є формою тривалого дискримінаційного переслідування.

Асоціація жінок-юристок зауважує, що така судова практика поки що відсутня в Україні. Вони стверджують, що формування такої практики є важливим кроком для зміцнення демократичного суспільства, де немає місця дискримінації, а свобода слова має свої межі.

Також Клим Братківський висловив саркастичне ставлення до рішення суду щодо позову Лесі Гасіджак. Він зазначив, що не пригадує, на кого саме був поданий позов на 500 тисяч гривень рік тому.

Читайте також