«Дивлюся ламповий телевізор і ношу портфель, якому 40 років»: Шольц зробив несподіване зізнання

Дивлюся на ламповий телевізор
Дивлюся на ламповий телевізор

Федеральний канцлер Німеччини 66-річний Олаф Шольц зізнався у старій моді. Він, зокрема, все ще дивиться на звичайний телевізор і носить документи в портфелі, якому вже 40 років. Про це пише видання Bild.

На передвиборчому мітингу СДПН у Дрездені обговорювалася тема переходу на електромобілі, під час якої висловилися занепокоєння щодо відмови уряду від субсидій на електромобілі та заклик до запровадження "гальма цін", оскільки це загрожує зменшенням робочих місць. Втім, Шольц вважає, що причина низького попиту на електромобілі не лише в політиці уряду.

Канцлер пояснив свою старомодність тим, що кожного разу, коли він бачить новітні моделі телевізорів у магазині, він думає про те, що вони швидко застаріють, тому не купує їх. Так само він ставиться до автомобілів. Але вважає, що це не має відлякувати людей.

Отже, канцлер просуває електромобілі, використовуючи аргумент, який він не використовує для свого звичайного телевізора. Чи купить він тепер смарт-телевізор?

У спільній заяві урядів Німеччини та США, зазначено, що з 2026 року Сполучені Штати Америки планують розмістити засоби далекобійної зброї в Німеччині. Серед них зенітні ракети SM-6, крилаті ракети Tomahawk та гіперзвукова зброя.

Також раніше стало відомо, що Німеччина надіслала Києву значний пакет військової допомоги, включаючи танки, БМП, системи Himars та ЗРК Iris-T.

Читайте також